Ако сте от хората, които постоянно нещо чистят, трябва да

...
Ако сте от хората, които постоянно нещо чистят, трябва да
Коментари Харесай

Не се престаравайте с търкането: който чисти много, живее по-малко?

Ако сте от хората, които непрекъснато нещо чистят, би трябвало да знаете, че съществува сериозен риск за здравето ви. Учени от Свободния университет в Брюксел са открили, че непрекъснатото почистване може да се трансформира в проклинание. Според тях, хората, които чистят доста, умират по-рано от тези, които не се занимават с този тип активност. Но по какъв начин е допустимо?

Най-напред си отдъхнете. За задачите на проучването си учените следили за интервал от 10 години 200 000 мъже и 59 000 мъже, които обаче се занимават с професионално разчистване. А резултатите посочили, че смъртността измежду хората, които бършат прахуляк, мият подове и събират отпадъци професионално, е доста по-висока, в сравнение с измежду останалото трудово население.

Вероятно сте си помислили, че аргументите за високата смъртност биха могли да бъдат нападателните и нездравословни за здравето препарати, с които хигиенистите работят. Според брюкселския академик Лаура ват дер Боре, обаче, казусът се дължи по-скоро на неправилна приложимост или композиция на разнообразни препарати.



Любопитен е фактът, че най-често неправилна приложимост на препарати се среща при почистването на дома!

Затова откривателите предлагат жилището да се чисти с ръкавици, маска и според от употребяваното почистващо средство – даже със защитни очила.



„ Човек би трябвало да осъзнава заплахите при разчистване. Би било неправилно обаче да се упреква единствено химията или обособени препарати. Професионалните хигиенисти нормално са по-добре подготвени, до момента в който същото не се отнася безусловно за хората, които сами почистват жилищата си. Често те не си дават ясна сметка за рисковете “, твърди още Лаура ван дер Боре.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР