Ако сте обмисляли жилищен заем, лихвите в момента са с

...
Ако сте обмисляли жилищен заем, лихвите в момента са с
Коментари Харесай

Ще се понижат лихвите по жилищните заеми през 2024 г.?

Ако сте обмисляли жилищен заем, лихвите сега са с към 5% по-високи, в сравнение с в края на 2020 година и началото на 2021 година Въпреки че това може да е обезкуражаващо, жилищните заеми към момента са по-достъпни от други известни кредитни артикули като персонални заеми и кредитни карти, последните от които сега се движат към 20%.

Но можете ли да очаквате скорошно намаляване на лихвите по жилищния заем? По-долу ще разгледаме по-подробно за какво цените на жилищния капитал се покачиха и накъде някои специалисти предвиждат, че ще стигнат през 2024 г. 

Можете елементарно да проучите вариантите си за жилищен заем тук в този момент.

Ще се намалят лихвените проценти по жилищните заеми през 2024 година?

Преди да се заемем с това, което евентуално може да се случи с лихвените проценти по жилищните заеми през идната година, първо оказва помощ да разберем за какво те са там, където са в този момент.

Накратко, нарастването на лихвите по жилищните заеми през последните две години се дължи частично на дейностите, подхванати по време на пандемията. Федералното държавно управление намали лихвения % на Федералните фондове съвсем до нула през април 2020 година, което в последна сметка докара до жилищен балон, и одобри законопроекти за стимулиране на пандемията, които вкараха почти 4,6 трилиона $ в стопанската система.

В началото на 2021 година инфлацията стартира да се повишава – нанагорнище, което продължи през 2021 година и през 2022 година За да я ограничи, Фед започва серия от 11 покачвания на лихвените проценти, които започнаха през март 2022 година и приключиха през Юли 2023 година През това време процентът на фондовете на Федералния запас се усили от 0,06% на 5,33%. Инфлацията в последна сметка понижа след рекорден връх през юни 2022 г. 

„ Лихвите на жилищния капитал следват лихвите на Фед фондовете, тъй че до момента в който Фед усилва лихвите, лихвите на жилищния капитал също се усилват “, споделя Брайън Шахаван, ипотечен банкер и брокер, сега лицензиран от William Raveis Mortgage.

Лихвените проценти по кредитните линии за личен капитал (HELOC) бяха наранени по сходен метод. „ HELOC се основават на главния лихвен %, а главният лихвен % се основава на лихвения % на Федералните фондове “, споделя Дан Грийн, основен изпълнителен шеф на Homebuyer.com.

В очакване на 2024 година някои финансови специалисти предвиждат, че лихвените проценти по жилищните заеми ще стартират да падат.

„ Членовете с право на глас на Федералния запас предвиждат, че процентът на фондовете на Фед ще бъде с 50 базисни пункта по-нисък през 2024 година и със 175 базисни пункта по-нисък до 2025 година Всяко понижение с 50 базисни пункта понижава лихвените разноски на HELOC с $500 на година за всеки $100 000 взети назаем ", споделя Грийн.

Майк Харди, ръководещ сътрудник в Churchill Mortgage, се съгласи, като сподели: „ Всички стопански индикатори сочат към понижаване на лихвените проценти през 2024 година Това е страхотна вест за хората, които имат или желаят линии за личен капитал, като HELOC интерес лихвените проценти ще се движат паралелно с придвижванията на решенията на Федералния запас. "

Но може да не забележим пониженията до няколко месеца през 2024 година съгласно Шмуел Шайовиц, президент и основен кредитен шеф в Approved Funding.

„ Не мисля, че ще има понижение през март, защото исторически има 10-месечна междинна стойност от последното нарастване на лихвения % до първото понижение на лихвения %. Последното покачване на лихвите от Фед беше през юли, тъй че ние мисля, че първото изрязване ще бъде не по-късно от май ", споделя Шайовиц.

Вижте за какъв лихвен % за жилищен заем бихте могли да се класирате тук в този момент.

Как да пазарувате за най-хубавите лихвени проценти за личен капитал

Ако търсите да получите жилищен заем през идната година, добра концепция е да пазарувате и да сравнявате лихвите. Финансовите институции се разграничават по маржовете, които начисляват като цяло, и маржовете, които ще ви таксуват въз основа на фактори като вашия заем, приход и сума на заема. Добрата вест е - постоянно можете да получите персонализирани предложения онлайн в границите на няколко минути, като въведете съществена информация за себе си и дома си. Започнете тук през днешния ден.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР