Ако сте направили справка в НАП и тя сочи, че

...
Ако сте направили справка в НАП и тя сочи, че
Коментари Харесай

НАП: Не се налага смяна на документите за самоличност, ако справката показва, че има незаконно разпространени лични данни

Ако сте създали информация в Национална агенция за приходите и тя сочи, че има непозволено разкрити персонални данни, не е належащо да се подхващат изключителни дейности. Това оповестиха от Националната организация за приходите /НАП/. Не се постанова да се сменят документите за идентичност, се отбелязва в известието.

Няма непосреден риск някой да се разпореди с имуществото или да поеме отговорности от непознато име, поради непозволено публикуваните данни. Това са удостоверили от Нотариалната камара, банките, сдруженията за бързи заеми и лизинг и Агенцията по вписванията, допълват от приходната организация.

От Национална агенция за приходите поучават хората да бъдат внимателни, когато някой контактува с тях по телефон или имейл и да не се дава на никого финансова информация.

За спомагателна сигурност хората въпреки всичко могат да сменят паролата на електронната поща и ПИК кода от Национална агенция за приходите.

Неправомерно публикуваните данни са частични и не разрешават някой да се ориентира в цялостното имуществено положение, прибавиха от Национална агенция за приходите.

От организацията сега съпоставят нелегално публикуваната данъчно-осигурителна информация с тази в действителните си бази данни, с цел да се ревизира дали няма дописване или операция на оповестените данни.

Когато завърши съпоставката, ще може да се даде и информация за съответния вид данни, които са били публикувани. Дотогава е задоволително хората да прочетат рекомендациите на Национална агенция за приходите по отношение на персоналните данни. Те са оповестени на уеб страницата на приходната организация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР