Ако сте на 18 години, гражданин сте на Евросъюза и

...
Ако сте на 18 години, гражданин сте на Евросъюза и
Коментари Харесай

Безплатни железопътни билети за 15 000 младежи в Европа

Ако сте на 18 години, жител сте на Евросъюза и желаете да опознаете Европа, не пропускайте да кандидатствате за безвъзмездни билети за пътешестване с трен.

Около 15 000 души на 18-годишна възраст ще имат опция да пътуват гратис сред 9 юли и 30 септември 2018 година Те ще могат да аплайват за билети от 13 часа българско време на 12 юни до 13 часа българско време на 26 юни. По-късно през годината ще бъде проведено второ набиране на поръчки.

На първия стадий билети ще могат да получат тези, които ще бъдат на 18-годишна възраст на 1 юли 2018 година Участниците в схемата ще могат да пътуват в границите на 30 дни до най-вече четири страни от Европейски Съюз.

Пътуването ще бъде основно с трен, само че в някои случаи и с рейс и ферибот. В лимитирани случаи ще бъде допустимо и пътешестване със аероплан – да вземем за пример, за хора с увреждания и живеещи в отдалечени региони.

Хората с увреждания ще имат опция да потърсят спомагателна помощ – да вземем за пример, за покриване на разноските на човек или куче, което съпровожда незрящи.

Повече информация може да бъде открита онлайн на специфична страница на Европейския юношески портал: https://europa.eu/youth/discovereu_bg

Кандидатите би трябвало да попълнят своите персонални данни и елементи за пътуването, което желаят да създадат. Те ще би трябвало да отговорят и на 5 въпроса, свързани с Европейската година на културното завещание, начинания на Европейски Съюз за младежите и идните следващата година избори за Европейски парламент. А най-после да отговорят на въпроса какъв брой младежи чакат да аплайват за тази самодейност.

Отговорите ще оказват помощ на Европейската комисия да подбере участниците в самодейността, за която са заделени 12 млн. евро тази година. Освен пътувания за 15 000 души това лято, наесен ще има втори асортимент за пътувания в Европа на 5000 претенденти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР