Ако сте любители на тестените изделия и не искате да

...
Ако сте любители на тестените изделия и не искате да
Коментари Харесай

Обичате тестените изделия, но искате да отслабнете?

Ако сте фенове на тестените произведения и не желаете да се откажете от тях даже по време на диета, учените имат положителни вести за вас. А точно, храна, основана на тестени произведения, способства за загубата на килограми, съгласно ново изследване.

Става дума за това, че за разлика от останалите рафинирани въглехидрати, спагетите и макароните имат невисок гликемичен показател и по тази причина те не провокират внезапно повишаване на равнището на захар в кръвта, показват учените.

Те създали разбор на 29 предходни изследвания, които изследвали въздействието на диетата с паста във връзка с други въглехидрати, в които са взели участие общо 2 448 души. По-голямата част от участниците яли по 3 порции паста на седмица.

“Тестените произведения не съдействали за увеличението на телесното тегло или телесните мазнини. Можем да кажем, че те биха могли да станат част от здравословните диети като да вземем за пример тези, които се основават на банкет на храни с невисок гликемичен показател “, твърди основният създател на проучването Джон Севънпайпър.

Учените работят по-подробно за установяване на това дали тестените произведения могат в действителност да бъдат неразделна част от диетите, да не способстват за увеличение или стагнацията на тежестта.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР