Ако сте жена над 25 или 30 години, и особено

...
Ако сте жена над 25 или 30 години, и особено
Коментари Харесай

„Аз съм на 53 и не искам да имам деца“ – как една жена ни учи да защитаваме собственото си щастие

Ако сте жена над 25 или 30 години, и изключително в случай че сте в дълготрайна връзка, евентуално са ви питали по кое време ще имате деца. Колкото и да се приказва обществено, че е демонстрация на несъобразителност и неприятен усет да се задават такива персонални въпроси на дамите, наподобява традицията няма да си отиде скоро.

„ Кога ще раждаш? “
„ Не мислите ли към този момент за деца? “
„ Вече си на 35, закога ще отлагаш, по този начин или другояче в никакъв случай няма да си подготвена? “

Вероятно бихте се изненадали какъв брой хора считат, че една жена не се е реализирала в живота, до момента в който не стане майка. Ако тя не може да забременее, към болката от това се прибавя и срама от публичното мнение. А какво остава за дамите, които умишлено са взели решението да нямат деца?

Много хора се усещат притиснати да имат деца от личните си родители, които с неспокойствие чакат да имат внуци.

 жена iStock

В Англия и Уелс през 2021 година междинната възраст за раждане е 30,9 години за дамите и 33,7 години за мъжете. Сравнете това с данните за 2017 година – 28,8 години за дамите и 33,4 години за мъжете.

Дори дамите, които стават майки в по-напреднала възраст се сблъскват с някои обществени упования. Те са показани като егоисти, тъй като „ избират “ по-зрялото майчинство и хипотетично рискуват здравето на бебето заради възходящата си възраст.

Доказателствата обаче демонстрират, че забавянето на майчинството не е толкоз просто. Жените стават майки в средата на 30-те си заради безчет аргументи, в това число създаване на кариера, липса на уместно партньорство или липса на подготвеност.

Родителството е тежка работа, лишава време и е скъпо, а работните култури в доста страни не са основани да поддържат родителите. Често майките понижат работното си време, а доста работодатели не толерират сходни практики.

В последна сметка дамите и мъжете би трябвало да могат сами да избират пътя си дали да станат родители, или не.

Социалните мрежи оказват помощ лека-полека упованията на обществото да се трансформират. Създават се онлайн общности от хора с сходно мислене и с сходни житейски разбирания, които потвърждават, че да станете родител не е единствената опция и не сте сами. по какъвто и път да поемете.

„ Този напън на невидимата изтичащото време е тежък. Като дами ние непрекъснато го усещаме - без значение дали става въпрос за деца, връзки, брак или работа “, това написа Тамсен Фадал, която е публицист и основател на наличие.
                             

Нейният профил в Instagram е отдаден на това да накара дамите да не имат вяра в предубеждения и да не се въздействат от публичния напън по разнообразни тематики. И раждането на деца е една от тях.

Тамсен е на 53 години и споделя със своите над милион почитатели, че се усеща ужасно в тялото си и сама е избрала да няма деца.

„ Този диалог не е за това какво е „ верният избор “, а за овластяването на дамите да създадат верния избор за себе си. Представете си какъв брой отегчителен би бил животът, в случай че всички вземахме едни и същи решения? Пътищата ни са разнообразни и мисля, че това е най-красивата част! “, написа още тя.
                             

„ Трябва да вървиш на срещи, след това да се омъжиш, по-късно да имаш деца, а в случай че към този момент имаш едно, тя питат по кое време ще родиш второ. Сякаш в никакъв случай не е задоволително... “ , споделя Тамсен в едно от видеата си по тематиката.

Нейното предпочитание е да изпрати послания към дамите в целия свят, че постоянно имат избор и би трябвало да създадат това, което ще ги направи в действителност щастливи.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР