Ако сте инвеститор, който иска да си купи платина у

...
Ако сте инвеститор, който иска да си купи платина у
Коментари Харесай

Платината у нас стана дефицитна

Ако сте вложител, който желае да си купи платина у нас, ще ударите на камък. Дефицит на скъпия метал записаха родните бизнесмени. Инвестиционни кюлчета от платина няма, сподели изследване на „ Телеграф “.

Банките сега оферират капиталово злато и сребро. Оферти за платина или въобще няма, или количествата са изчерпани. В платформите за търговия с скъпи метали предложенията за платинени капиталови ленти и кюлчета не са налични за продажба. „ Търсенето предходната година не беше колкото при златото, само че се обрисува международен недостиг на платина тази година. Затова и български вложители се насочват към този метал, само че на процедура закупуването му е съвсем невероятно “, разясниха специалисти. И припомниха, че металът е доста по-рядък от златото и поради повишаването му през последната година го прави по-изгоден актив. Освен това платината е и капиталова опция, и е основна за промишлеността. Заради упования международен недостиг български компании, които се занимават с продажба и изкупуване на скъпи метали, са добавили неотдавна към портфолиото си с изключение на изкупуване на злато и сребро, и на платина. Въпреки това продават останалите благородни метали, само че не и платина, единствено я изкупуват.

В момента котировките на платината са 63,023 лева купува и 63,612 лева продава. Една от дребните благоприятни условия да си купите капиталова платина е монета с тегло от 15 грама и половина за 1799 лева, а по-късно може да я продадете назад за 936 лева Популярни измежду българските вложители са платформи за търговия с скъпи метали. Идеята е да купувате и да изберете подобаващ миг да продавате, като най-после би трябвало да излезете на облага. Проблемът е, че няма от кое място да купите платина, а в случай че намерите, договорката ще е неизгодна. Друг вид са интернационалните платформи за търгове на кюлчета и монети. Цената на платината в едни от тях през вчерашния ден означи 19-процентен растеж на дневна база за унция. За съпоставяне при златото растежът беше 10 %.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР