„Ако сте гледали какво правим, ще се сетите, че август

...
„Ако сте гледали какво правим, ще се сетите, че август
Коментари Харесай

Борисов: Турски поток не е минавал през Гърция, че сега да се измести

„ Ако сте гледали какво вършим, ще се сетите, че август ходихме на ревизия по интерконектора с Турция, който е за 16 милиарда. Не знам по кое време е бил през Гърция, че в този момент да се измести през България, само че ще обясня. И сега газът за Турция минава през България.

Когато мине „ Турски поток “ тези количества газ, които в този момент минава през България, ще спре. Но с цел да не ни останат празни тръбите, подписахме с Турция и Македония този контракт. Иначе рискувахме да останем без газ по тръбите. Ние го показахме и направихме, само че чак в този момент турските медии го оповестиха “, сподели министър председателят Бойко Борисов от Брюксел, където разяснява новината, публикувана по-рано през днешния ден от турския вестник „ Хабертюрк”, че „ Турски поток “ ще мине през България.

По думите му няма никаква логичност да нарежем тръбите си и те да станат за скрап.

„ Аз се отнасям с почитание към моите заместници. Имаме съдружно съглашение, което аз съблюдавам прецизно и тъкмо. Не мога да виждам всичките участия на Валери Симеонов по малките екрани. Явно се е разсърдил от предишното съвещание на Министерски съвет “, съобщи Борисов във връзка днешните изяви на Валери Симеонов.

„ Сегашната коалиция няма по какъв начин да бъде по-стабилна “, сподели още министър председателят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР