Ако сте фен на кафето, може да пиете тази любима

...
Ако сте фен на кафето, може да пиете тази любима
Коментари Харесай

Ето защо НЕ трябва да пиете кафе, когато сте болни

Ако сте почитател на кафето, може да пиете тази обичана ваша черна напитка най-малко един път на ден. Понякога обаче се чувствате отпаднали, заболели, инфектирани с вирус или сте настинали, по тази причина не е добре да приемате кафе през този интервал.

Ако вашата простуда е лека и изпитвате слаб дискомфорт, само че не сте заболели, тогава можете да си позволите чаша кафе. То дори може да подейства като стимулант и да повдигне настроението ви. Но в случай че настинката ви е по-тежка, кафето може да е противопоказано.
Какво ще се промени, в случай че се откажете от кафето?
Въпреки обстоятелството, че кафето има неоспорими преимущества, то не е уместно за всеки. Освен това единствено 10% от феновете на кафе не злоупотреб...

Според healthline.com, в случай че страдате от грип, приемът на кафе може да аргументи по-сериозни признаци. Ефектът на кафето нормално е диуретичен. Пиенето на доста вода, когато сте заболели, е от изключително значение за ускоряването на оздравителния развой и усилване на работата на имунната система против инфекциите.

Доброто хидратиране на тялото му оказва помощ да преодолее другите типове инфекции по-бързо, като в същото време понижава увреждането на организма. Ако приемате огромни количества кафе, когато сте заболели, тялото ви ще се дехидратира в допълнение, което затруднява оздравяването му. Кафето е най-добре да се заобикаля при повръщане и диария заради дехидратиращия му резултат, който може да утежни признаците в допълнение.

И по този начин, безвредно ли е да пиете кафе, когато сте заболели? Кафето по своята същина не е положително или неприятно, би трябвало да го погледнем през личната си призма и да разберем реакцията на тялото ни към кофеина.

Като цяло, в случай че човек няма хронични здравословни проблеми, чаша или две кафе дневно може да оказват помощ за подигане на тонуса. Тъй като кафето е стимулант, то може да помогне за битка с неразположението, обвързвано с грипа, само че също по този начин може да повлияе отрицателно на съня, в случай че се употребява в умерени количества, изключително при хора със свръхчувствителност към кофеина.
Разкриха тайната на съвършеното кафе
Приготвянето на съвършената чаша кафе е фантазията на всеки почитател на напитката. Не бързайте да се отчайвате от следващия си несполучлив опит. И...

Когато човек е болен, кортизолът му ще бъде нараснал, защото тялото е в засилена реакция на стрес, с цел да се пребори с заболяването. Освен това, когато сме заболели и се възвръщаме, имаме потребност от съответна непрекъсната отмора и сън. Тъй като кофеинът може да попречи на съня при някои хора, може би е най-добре да си извършите отмора от приема на кафе през този интервал.

Също по този начин кафето може да провокира главоболие при някои хора и да докара до стомашно разстройство, в случай че човек страда от гадене/разстроен корем вследствие на болестта си. Хората, които имат някои хронични здравословни положения (включително сърдечни болести, киселинен рефлукс, мигренозни главоболия и колитна болест), са в нараснало положение на всекидневен стрес, изпитват проблеми със съня и като цяло би трябвало да заобикалят да пият кафе, когато са заболели.

Също по този начин кофеинът може да попречи на някои медикаменти, като блокира усвояването на лекарството или усилва неговия резултат, което може да провокира нежелани реакции. Лекарствата за щитовидната жлеза, антидепресантите, стимулантите и някои антибиотици или медикаменти за астма могат да бъдат повлияни от кофеина, тъй че ще е нужно да се консултирате с вашия доктор или фармацевт, с цел да определите дали можете или не можете да пиете кафе по време на този интервал.
4 неточности, които феновете на кафе позволяват
Чаша ароматно кафе заран е като обред за мнозина. Напитката съвършено ободрява, тонизира и усъвършенства настроението. Но лекарите предуп...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР