Ако сте достатъчно възрастни, за да си спомняте времето преди

...
Ако сте достатъчно възрастни, за да си спомняте времето преди
Коментари Харесай

Малка доза скука

Ако сте задоволително възрастни, с цел да си спомняте времето преди интернет, евентуално помните и тези интервали на интензивна досада. Без електронни разсейвания, децата бяха принудени да се забавляват, четейки описанията по кутиите за хранителни артикули, ритайки топка или седейки на едно място, без да вършат съвсем нищо в продължение на часове.

Много от нас изпитват носталгия по младостта, само че малко хора си спомнят безкрайните скучни следобеди с трогване. И въпреки всичко ново изследване демонстрира, че сме изгубили нещо скъпо, когато сме се разделили със способността да бъдем надълбоко отегчени. Според това проучване на бизнесмените би се отразило добре интензивно да култивират малко повече досада в живота си.

Екраните на мобилните устройства значително убиха същинската досада, само че локдауните по време на пандемията я върнаха, най-малко краткотрайно. Един екип от европейски учени се възползва от опцията да открие какво тъкмо ни предизвиква дълбокото досада, което те дефинират като „ обилие от непрестанно време, прекарано в относителна самотност “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР