Ако сте диктатор, това, което определено не искате да ви

...
Ако сте диктатор, това, което определено не искате да ви
Коментари Харесай

Социалните мрежи навличат проблеми на последния европейски диктатор Лукашенко

Ако сте деспот, това, което несъмнено не желаете да ви се случва, е светът да следи всяко ваше придвижване – само че тъкмо тази степен на социална бдителност и внимание получи президента на Беларус Александър Лукашенко, откакто в неделя прикова публичното внимание към себе си.

Наричан последният европейски деспот, Лукашенко си навлече още един кръг от локални митинги против ръководството му, както и интернационалните наказания, откакто употребява военна мощ, с цел да приземи аероплан на частната компания RyanAir, летящ сред Гърция и Литва в неделя. Докато самолетът е летял над въздушното пространство на Беларус, държавното управление на Лукашенко е изпратила изтребител МиГ, с цел да приземи самолета, цялостен с цивилни пасажери.
И защо? За да смъкна публицист и неговата група в Telegram.
Полицията на Беларус се е качила на самолета и е арестувала Роман Протасевич, 26-годишен публицист, който ръководи Nexta, анти-истеблишмънт новинарски канал, който работи най-вече в приложението за криптирани известия Telegram, където има над 1,2 милиона клиенти в страна, в която общият брой на популацията е към 9 милиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР