Ако сте човек, който обича да прекарва времето си в

...
Ако сте човек, който обича да прекарва времето си в
Коментари Харесай

Забраняват селфитата в туристически рай

Ако сте човек, който обича да прекарва времето си в правене на доста фотоси и селфита, когато отивате на отмора, тогава тази нова възбрана може да ви откаже да посетите райското кътче Портофино, обичано на стотици туристи от целия свят.

Градът на Италианската Ривиера вкара зони без очакване, с цел да спре туристите, които запушват и задръстват известни места, с цел да вършат селфита.

Солена санкция от до 275 евро заплашва тези, които прекомерно дълго се застояват в зоните, включващи най-горещите точки от града.

Мерките бях подхванати, тъй като тези региони станаха извънредно натоварени, когато доста хора се събират в пиковите часове.

Популярното крайбрежно градче е известно със своите цветни къщи с аспект към морето, осведоми businessnovinite.bg.



Кметът на Портофино, Матео Виакава, твърди, че „ анархичен безпорядък “ е бил основан от туристи, спиращи се да вършат фотоси и селфита и е довел до всеобщи тапи и блокирани улици.

Мерките за първи път влязоха в действие през уикенда на Великден, когато Портофино беше цялостен с туристи, и в този момент разпоредбите ще останат в действие до октомври.

Тъй като градът се чака да има огромен брой туристи през летните месеци, разпоредбите ще бъдат в действие от сутринта до 18:00 часа всеки ден.

Портофино не е единственото място, което не разрешава селфитата - има правила и на някои места в Съединените щати, Франция и даже Обединеното кралство. И Ню Йорк, и Калифорния не разрешиха със закон на хората да си вършат селфита в зоологически градини и зони, където може да има рискови диви животни на назад във времето, като тигри и мечки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР