Ако сте чели дори една книга на майстора на хоръра

...
Ако сте чели дори една книга на майстора на хоръра
Коментари Харесай

Защо Стивън Кинг дължи всичко на жената до себе си

Ако сте чели даже една книга на майстора на хоръра Стивън Кинг, няма метод да не сте попаднали на името на Табита Кинг – брачната половинка на писателя от съвсем 50 години. Тяхната обич е една от най-дълготрайните и мощни в света на литературата , а пристрастеността към писането (и по-специално към хорър жанра) се споделя освен от тях двамата, само че и от синовете им. Всъщност двамата са родители на един от най-популярните създатели на хорър в днешно време – Джо Хил, който написа „ Рога “ и „ Носферату “.

Влиянието на Табита Кинг се простира доста по-далеч, в сравнение с допускат рамките на брака. Тя е най-близкият човек на Стивън Кинг, най-верният му четец, най-големият критик и индивидът, без който кариерата му може би в никакъв случай нямаше да стартира.

През 1973 година Стивън Кинг почнал да написа роман за момиче телекинетик, което е унизено от съучениците си и употребява силата си, с цел да им отмъсти. След 15 страници писателят към този момент знаел, че историята е прекомерно огромна, с цел да бъде роман, а не считал, че ще се откри издател за разказ с сходен сюжет, по тази причина смачкал хартията и я хвърлил в кошчето за отпадък.

Същата вечер, до момента в който бил в банята, Табита видяла изписаните страници и ги извадила от боклука. Прочела ги, загладила ги колкото могла и когато Стивън пристигнал при нея му споделила, че в историята има капацитет и би трябвало да я довърши .

Кинг се възпротивил, тъй като чувствал, че не знае нищо за дамите, само че Табита дала обещание да му помогне. В последна сметка този роман се трансформирал в романа „ Кери “, който станал първият оповестен разказ на Стивън Кинг през 1974 година Книгата се трансформирала в бестселър и донесла на Стивън Кинг близо половин милион $. Само първата капка в голямото му благосъстояние и богатото му творчество.

Повече за двойката научете от материала в Ladyzone.bg:
Стивън и Табита Кинг - за какво Краля на хоръра дължи всичко на дамата до себе си Невъзможно е да си представим живота и кариерата на Стивън Кинг без брачната половинка му Табита
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР