Ако сте частен наемодател и имате имот, който искате да

...
Ако сте частен наемодател и имате имот, който искате да
Коментари Харесай

Нови правила при отдаването под наем на жилища

Ако сте частен хазяин и имате парцел, който желаете да рекламирате на пазара за отдаване чартърен във Франция и до момента разпоредбите за това каква информация би трябвало да включите в рекламата са били много неразбираеми, то това се трансформира от 1 юли 2022 година От тази дата рекламата за отдаване чартърен на жилище ще би трябвало да включва следната информация:

* Наемна цена . Месечните разноски за наем би трябвало да бъдат ясно посочени в обявата.

* Такси . Трябва да бъде включена информация за всички такси, които наемателят ще понесе, от разноските за отопление до консиерж услугите, както и информация за това по какъв начин тези разноски могат да бъдат платени.

* Информация за ръководство на наема . Ако парцелът се намира в регион, който предстои на надзор върху наема, би трябвало да бъде включен следния текст в обявата: " zone soumise à encadrement des loyers ". Трябва да бъдат посочени минималните и оптималните цени за наем в региона, в който се намира парцела.

Наемодателят, също по този начин би трябвало да даде информация за депозита, който ще се изисква, за общината или окръга, където се намира жилището. Трябва също да се даде информация за площта на парцела и дали е обзаведен или не.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР