Ако сте болен от коронавирус, сте поставен под карантина и

...
Ако сте болен от коронавирус, сте поставен под карантина и
Коментари Харесай

Икономист с потресаващ личен разказ за карантината без протокол

" Ако сте болен от ковид, сте подложен под карантина и 14 дни не би трябвало да напуснете мястото на карантиниране.
Но какво се случва, когато брачната половинка ви, която е сложена под карантина единствено като контактно лице, би трябвало по наложително лекарско наставление да посети болнично заведение за обзор?
Звъните в Министерство на вътрешните работи, в районното, откъдето са ви се обадили с цел да ви осведомят, че ще ви държат под наблюдаване, дали спазвате карантината.
Когато се обадите на районния контрольор и му опишете, че би трябвало да напуснете мястото, където сте карантиниран, с цел да посетите болнично заведение, отговорът, който получавате:
 Д-р Антония Първанова: Вече година политиците се вършат на медици, а медиците на политици Д-р Антония Първанова: Вече година политиците се вършат на медици, а медиците на политици
" Вече една година политиците се вършат на медици, а медиците на политици. Резултатът е ограничение на човешки права и свободи, разгром...
Ами не знам, обадете се в РЗИ, аз мога единствено да установявам нарушаване и да Ви сформира акт за нарушаването.
Звъните в РЗИ и първото, което Ви питат откакто предоставите своето ЕГН:
- Обадихте ли се в районното?
И при отговор “Да, само че оттова ми споделиха да се обадя на Вас ”, следва едно лутане, издриване на телефон, на който да се обадите. Случайно или не, телефонът, който ви се дава е изключен ", споделя икономистът.
" Чрез персонални контакти и помощ от другари и познати достигате до телефона на Регионалния Епидемиологичен контрольор.
 Ицо Хазарта: Отношението на ръководещите е плюнка в лицето на всеки българин Ицо Хазарта: Отношението на ръководещите е плюнка в лицето на всеки българин
Рапърът Ицо Хазарта разгласява във Фейсбук изострен коментар по адрес на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. Повод за н...
И в случай че си мислите, че това е всичко, не не е!
Отивате в болничното заведение, настаняват Ви в Ковид отделението, вършат Ви нужните проучвания, само че се оказва, че не могат да създадат ПСР тест, с който да потвърдят дали брачната половинка ви има Ковид или не, и по тази причина се постанова на следващия ден да отидете още един път, като Ви предлагат, в случай че няма кой да те докара, да си хванете такси!?!?!?
Близо една година след експлоадиране на пандемията да няма ясно написан протокол за деяние, който да е елементарно и общо наличен за всички е меко казано неуместно!
Да се постанова да посещаваш 2 пъти болнично заведение, с цел да се откри дали си болен от Ковид е още по-абсурдно!
Толкова ли е мъчно да живеем обикновено??? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР