Ако спрем телефонните прегледи, както иска д-р Атанас Мангъров, нещата

...
Ако спрем телефонните прегледи, както иска д-р Атанас Мангъров, нещата
Коментари Харесай

Д-р Янев: Чака ни сценарият на Италия, хората ще си умират по домовете

" Ако спрем телефонните прегледи, както желае доктор Атанас Мангъров, нещата ще са пагубни. Ако тръгнем по всички адреси, ще вършим 7-8 прегледа дневно. Ние вършим това, което желае проф. Балтов - да държим пациентите в доболнична помощ. Антибиотиците, които изписваме, са когато 9-10 ден към този момент има температура и няма друго лекуване. Освен това, вършим предписания по Вайбър. Действаме като на война - с изключителни средства. Аз работя повече с телефона си ".

Това съобщи общопрактикуващият доктор доктор Валентин Янев пред БНР в отговор на доцент Атанас Мангъров, че персоналните лекари не си правят добре работата. Той добави, че доста от сътрудниците му са на същото мнение и не споделя нещо ново.

" Всеки втори с температура има коронавирус и развива двустранна бронхопневмония. Силно съм обезпокоен, че не можем с сътрудниците си да настаним пациентите си с ковид.

Болничните кревати към този момент са с връзки. Да не съм неприятен оракул, в случай че продължим със свободното рухване, ще се случи сюжетът в Италия и хората ще си умират по домовете. Хората не престават да вадят по 100 лв. за PCR проби.

Ние не можем да го назначаваме гратис. Подчертавам, че ние не желаеме негативен PCR тест, с цел да преглеждаме. Доболничната помощ ще катастрофира. В момента сме в режим на свободно рухване. Борбата е да се забави заразяването на хората. Ако всички се разболеят, всичко ще завърши. Затова желаеме и стягане на ограниченията ", безапелационен е доктор Янев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР