Ако спре вносът на руски петрол в България, единствената нефтена

...
Ако спре вносът на руски петрол в България, единствената нефтена
Коментари Харесай

Ще спре ли работа Нефтохим, ако се лишим от руски петрол? |

Ако спре вносът на съветски нефт в България, единствената нефтена рафинерия у нас " Лукойл Нефтохим Бургас " ще спре работа.

Това заяви ръководителят на Управителния съвет на предприятието Илшат Шарафутдинов.

По думите му е допустимо да се търси импорт на нефт от други страни, само че това ще отнеме време.

Шарафутдинов изясни, че към този момент няма опасност рафинерията да спре, само че в случай че се случат отново крайни проявления на забрани на съветския нефт, нищо не може да бъде обезпечено.

" Засега нито логистика, нито технологии са отработени ", сподели той, представен от БНР, и добави, че в случай че спрат танкерите, стопира и " Лукойл ".

На въпрос допустимо ли е да се обезпечат доставки на нефт от други страни той отговори по този начин:

" За малко, може да има различни, само че дали ще извадим 90 или 93, или 95% никой не може да каже, до момента в който не кажат какъв петрол ще се преработва. "

По-рано денем депутатът от " Демократична България ", че и в предишното рафинерията в Бургас е работила с неруски нефт и няма софтуерна опасност. По думите му съветският вид, така наречен Урал, има избрани характерности, които са разнообразни от тези на арабските нефт, само че рафинерията може да се пренастрои. 

Вчера пък вицепремиерът, че софтуерно " Лукойл " може незабавно да стартира да работи с друг от съветския нефт, само че това крие опасности от обгазяване и проблеми за околната среда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР