Ако собственикът на земеделска земя не желае да я обработва

...
Ако собственикът на земеделска земя не желае да я обработва
Коментари Харесай

Вадим скици по местоживеене за земи в цялата страна

Ако притежателят на земеделска земя не желае да я обработва или да подписа съглашение, може да подпише контракт с арендатор по желание. Договорът би трябвало да е нотариално удостоверен и възложен в Общинската работа по земеделие, в чийто регион попада поземленият парцел. Необходимо е също да бъде вписван по партидата на парцела в Агенция по вписванията в Имотния указател.

В член 3 на Закона за арендата в земеделието написа, че скиците се декларират за приемане от нотариус посредством далечен достъп до осведомителната система на кадастъра и имотния указател или се дават от страна в нотариалното произвеждане. Когато за съответното землище няма влезнали в действие кадастрална карта и кадастрални регистри, нотариусът съхранява скици на парцелите, издадени от съответната общинска работа по земеделие по местонахождението на парцелите.

Договорите за аренда, както и споразуменията за тяхното изменение или преустановяване, подписани в писмена форма с нотариално засвидетелствуване на подписите на страните, се вписват в службата по вписванията и се записват в съответната общинска работа по земеделие. Към акта, предстоящ на регистриране, се ползват издадените скици на парцелите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР