Ако смятате, че котката ви създава проблеми, изчакайте, докато чуете

...
Ако смятате, че котката ви създава проблеми, изчакайте, докато чуете
Коментари Харесай

Как една котка спря за четири часа IT системи на болница за ветерани в САЩ

Ако смятате, че котката ви основава проблеми, изчакайте, до момента в който чуете какво е направила тази. Техник от Медицинския център за ветерани в Канзас Сити, Мисури, работеше върху сървърен клъстер. Неговият котешки другар се причисли към него на клавиатурата. Резултатът? Четиричасово спиране на системата, което засегна прехвърлянето на изображения в електронната система за архивиране на болничното заведение.

Инцидентът се случи на 13 септември 2023 година и беше оголен от източник, който приказва с The Register.

Източникът сподели, че е чул за случката на един от постоянните диалози, които Министерството на ветераните на Съединени американски щати (VA) организира с IT дирекция, с цел да прегледат скорошни ИТ проблеми. Обажданията се посещават от към 100 души, в това число реализатори, снабдители и чиновници.

Според източника, един от участниците в диалога в средата на септември признал, че котката му е скочила на клавиатурата и е изтрила сървърните профили, до момента в който той ги е преглеждал. Или най-малко по този начин твърди.

Съобщава се, че Кърт ДелБене, помощник-секретар на VA за информация и технологии, дал отговор с остроумна забележка: „ Ето за какво имам куче. “ След това диалогът минал към други въпроси без в допълнение разискване на злополуката, обвързвана с котката.

Това не е първият път, когато котките се намесват в IT системите.

Има доста истории за котки, причиняващи печатни неточности, изтриващи файлове или даже изключващи компютри, като вървят по клавиатурите.

The Register се свърза с VA, с цел да ревизира историята и да получи повече детайлности.

Прессекретарят на VA, Терънс Хейс, удостовери проблем с прехвърлянето на изображения във Vista, системата за изображения на софтуерната архитектура на здравната осведомителна система на VA. Той сподели, че казусът е бил разпознат бързо и позволен в границите на четири часа и че не е имало спомагателни проблеми или въздействия върху ветераните.

Той обаче не загатна котката или нейната роля в спирането. Когато медията го притиска да признае за косматия провинен, той отхвърля коментар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР