Ако сме толкова влюбени в едно митологично минало, ще пропуснем

...
Ако сме толкова влюбени в едно митологично минало, ще пропуснем
Коментари Харесай

За солидарност при мигрантски кризи, настоява Франс Тимерманс пред КОСАК

Ако сме толкоз влюбени в едно митологично минало, ще пропуснем опцията да създадем едно по-добро бъдеще за нашите деца и внуци. Трябва да създадем по този начин, че доближаването да се трансформира в същинска действителност. Това зави първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс на Срещата на ръководителите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз (Председателски КОСАК), която се организира в София.

По отношение на миграцията, Тимерманс акцентира, че става въпрос за геостратегическия избор. Първият заместник-председател на Европейска комисия изрази противоречие с тези, които смятат, че релокацията се проваля като инструмент. " Много от страните членки поеха отговорността си в тази област, извършват отговорностите си. Така, че не е правилно да се показва релокацията като неуспех ", уточни той.

Тимерманс разяснява и съглашението от Дъблин, като посочи, че не е почтено за страни като Гърция и Италия , които неведнъж са обръщали за помощ - да бъдат оставяни сами при оправянето с казуса по силата на Дъблинското съглашение. Той показа, че не желае Европейски Съюз да се връща към такава обстановка, когато държавите-членки, в случай че са изправени пред голям миграционен проблем, не могат да разчитат на солидарността на останалите страни.

" Поради тази причина не сработи Дъблинската система. Това докара до нуждата от преправяне на политиката, която е обвързвана с миграционния проблем в Европа. Трябва да се възползваме от времето, оставащо в този мандат, да оправим тази политика " , уточни Тимерманс.

" Ние не живеем по-близо в обществата и нациите си, нито пък се сближаваме сред обособените страни в Европейски Съюз. Трябва да изправим този проблем ", настоя Тимерманс.

 Йотова увери делегатите от КОСАК: Българското председателство има своите мощни позиции
Йотова увери делегатите от КОСАК: Българското председателство има своите мощни позиции

По думите й Европа се раздели

Друг акцент в изявлението му бе нуждата да си върнем контрола, изключително след Брекзит. " Това е един въпрос, който не е стеснен до Англия. Много от нашите жители са на мнение, че към този момент не управляват личната си орис. Как тъкмо ние да представим Европа пред тях като един инструмент, който ще им разреши да си върнат контрола върху личната си орис, по какъв начин да създадем по този начин, че Европа да не се плаши толкоз доста от бъдещето ", разяснява Тимерманс.

Според него Европа би трябвало да оказва помощ хората да остават в своите страни посредством основаване на условия за развиване , господство на закона и посредством всички детайли, които вършат обществото по-справедливо. Това би трябвало да бъде част от миграционната политика, разяснява Тимерманс.

Според него е редно съглашение да регламентира ставащото при възможна нова мигрантска рецесия, тъй че да не се оставя опция на страните да споделят, че няма да бъдат солидарни.

По думите му, в случай че солидарният принцип на Европейски Съюз се подложи на подозрение, всички ще бъдем доста губещи.

 България желае политическа ангажираност за Западните Балкани в КОСАК
България желае политическа ангажираност за Западните Балкани в КОСАК

Павлова смята, че повече от всеки път имаме какво да дадем-да протегнем ръка към нашите съседи, към нашите другари

Той подложи на полемика съществуващото подозрение сред страните членки, когато са сложени според от своя комшия и посочи, че това не следва да бъде източник на страхове и принуждение. По думите му да разчитаме на нашия комшия значи да имаме повече доверие и мощ. Това съгласно него е и една от основните задания пред Европа през идващите няколко месеца.

" Изразявам цялостното доверие и увереност на Европейска комисия в способността на българското председателство, да бъде едно от най-успешните ръководи в мандата на актуалната Комисия ", безапелационен бе Франс Тимерманс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР