Ако сме първа политическа сила, сме длъжни да опитаме да

...
Ако сме първа политическа сила, сме длъжни да опитаме да
Коментари Харесай

Борисов: Демократичната логика е първият да покани втория |

" Ако сме първа политическа мощ, сме длъжни да опитаме да съставим държавно управление. Ще поканим всичките. Демократичната логичност е да поканим вторите, третите, четвъртите ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос дали ще сформира държавно управление.

Той даде и някои насоки за вероятните съдружни сътрудници на ГЕРБ. Каза, че за Българска социалистическа партия има решение на конгреса на ГЕРБ да не ръководят дружно: " С Движение за права и свободи не виждам късмет да управляваме дружно, дет` се вика и те не ни желаят ".

" Ако останем в опозицията няма да им е елементарно. Те не схващат бюджета, популисти са. Нека се порадват през днешния ден и на следващия ден, да имат обица на ухото за това какво се случи с голямата вълна, която докара Слави Трифонов ", сподели Борисов за " Промяната продължава ".

Въпреки че Кирил Петков съобщи през днешния ден, че задачата от 121 депутати на смяната е реализирана и " ще управляваме без ГЕРБ и Движение за права и свободи ", Борисов остави отворена малка врата. " След като са ни подредили съвсем равни, да уважим хората дали своят вот за нас. Няма значение дали се харесваме или не ", сподели още той за възможните си съдружни сътрудници. 

Бившият министър председател не даде явен отговор дали ще стане народен представител или не: " Мисля да остана, по този начин си мисля. Днес. Утре… Ситуацията е динамична. Шегувам се, дано да излязат резултатите ". 

Борисов няма желание да подава оставката си. 

Дотам докараха българския народ - бяга и яде квитанцията и полицията я гони

" Нашата оценка - под принуда, по техните правила, дето се вика, радваме се, че ни оставиха и живи - такава принуда ", съобщи Бойко Борисов.

" Ниската изборна интензивност, най-ниската, сподели тоталното несправяне с осъществяване на изборите на този кабинет. Нямаше място, където да не дефектират машини, да няма проблеми. Мисля, че в международната история за гласоподаване ще влезе по какъв начин една стара жена я гони полиция и тя яде бюлетина. Дотам докараха българския народ - бяга и яде квитанцията и полицията я гони ", добави той.

Според Борисов този път се е повторил сюжетът от предходните избори. " Всички социологически организации даваха 8 % преднина на ГЕРБ. Така потеглиха изборите. В последния миг стартира да се стопява тази преднина. Предишния път за Има Такъв Народ, в този момент за Политическа партия. Това, което имаме все още, ни отрежда, че сме първа политическа мощ. Това на процедура няма никакво значение. Възторгът, в който изпадат сътрудници, от класирането си, моят прочит е различен ", добави Борисов.

Според него народът е съумял да изгони мутрите от Народното събрание. " Вместо да идат, те си потеглиха ", сподели още той. Той обърна внимание, че влизането на " Възраждане " също би трябвало да приказва доста. " Истински скърбя сътрудниците Христо Иванов и Атанас Атанасов, тъй като те не заслужават такава орис. Таман се засилят да става нещо от тях и пристигна някой и ги превари. По данни виждам, че са и под Движение за права и свободи ", добави още Бойко Борисов.

Според него това, че те не са си подкрепили претендента за президент, демонстрира тежка взаимозависимост и много лъжлива политика по отношение на център-дясно. " Но дето се вика - единствено ми е мъчително за тях. Не доста, само че ми е мъчително ", съобщи още Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР