Ако сме от хората, които предпочитат да тренират сутрин, а

...
Ако сме от хората, които предпочитат да тренират сутрин, а
Коментари Харесай

Закуската, тренировката преди нея и защо е по-ефикасна

Ако сме от хората, които избират да упражняват заран, а не вечер, евентуално сме си задавали въпроса дали е по-добре да отидем във фитнеса на гладно, или първо да се подкрепим с обичаната закуска.

Разбира се, някои хора просто нямат мощ и предпочитание за нищо, в случай че не са хапнали след ставане - колкото и малко да е. Съществува и мнението, че храната ни дава гориво, с което можем да вършим по-дълги и изморителни тренировки.

Но в случай че държим на резултата от тренировките, би трябвало да знаем, че има и друга позиция по въпроса - горим повече, в случай че спортуваме на гладно.

Когато не сме приели храна директно преди тренировката, не сме си набавили от упоменатото гориво, а тялото ни стартира да употребява въглехидратите в ресурс, с цел да имаме сила. Когато те се изчерпат, се пристъпва към мастните кафези. И тъкмо затова резултатът е по-голям.

Изводът се потвърждава и от извършени във Англия проучвания. Участниците, които избират тренировката преди закуската, изгарят двойно повече мазнини от тези, които първо хапват, а след това спортуват.

Дългосрочният резултат обаче не демонстрира забележителна разлика в тежестта на тези, които закусват след подготовка, и тези, които го вършат преди. Когато одобряват една и съща храна, просто по друго време, резултатът е най-много за здравето, написа CNN.

Ако пропуснем храненето преди спорт, при мъжете се усъвършенства инсулиновия отговор, което редуцира риска от развиване на диабет и сърдечно-съдови болести.

Изводът е, че упражненията преди хранене няма да имат вълшебен резултат върху показанията на кантара, само че пък ще подобрят общото ни здравословно положение. Ако решим да упражняваме на празен корем, не трябва да забравяме да се хидратираме задоволително, а по-късно да се заредим с задоволително протеини. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР