Ако сме искали КПКОНПИ да стане бухалка, щяхме да сменим

...
Ако сме искали КПКОНПИ да стане бухалка, щяхме да сменим
Коментари Харесай

Милен Матеев : Ако сме искали КПКОНПИ да стане бухалка, щяхме да сменим Цацаров с Рашков


Ако сме желали КПКОНПИ да стане бухалка, щяхме да сменим Цацаров с Рашков. Още е рано да се разяснява нова номинация за началник на комисията. Това разяснява в предаването " Офанзива " по Нова Нюз Милен Матеев от " ".

" Една от мотивациите на Зарков да бъде длъжностен министър е да продължи да работи по плановете, по които работихме в Народното събрание и с летящ старт да влезем в идващия парламент. Нашите хрумвания са развити в неговия законопроект, само ново са номинациите и мандатността. Това са доста забавни и положителни хрумвания ", показа Матеев. 

Според него би трябвало да се понижи кръгът на разследваните. " Следствието в прокуратурата не извършва ефективни дейности, по тази причина се постанова да е употребяват проверяващи органи със профилирани функционалности. Право на задържане обаче не трябва да им се дава ", уверен е той. 

По думите му Министерството на правосъдието е подхванало елегантно решение с измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателния кодекс. " Този механизъм дава опция за баланс - да няма подозрение в следствието на основния прокурор и да не бъде противоконституционно ", счита Матеев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР