Ако случайно още гледате телевизия с цел да се информирате

...
Ако случайно още гледате телевизия с цел да се информирате
Коментари Харесай

Президентът или резидентът?

Ако инцидентно още гледате телевизия за да се информирате – много съществени изследвания, в това число задгранични, сочат, че българите към момента всеобщо се осведомят тъкмо от малките екрани – то надали сте чули и обърнали доста внимание на следващата стъпка за милиционизиране на така и така феодалното прокурорско българско царство. Няма и по какъв начин, до момента в който всеки ден се занимаваме с следващата битова кримка - а тези кримки се случват във все по-голям брой тъкмо поради неналичието на работеща прокуратура и съд.
В средата на предходната седмица прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет безусловно за 5 минути пусна единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев за чуване пред Пленума на Висш съдебен съвет. В духа на най-хубавите севернокорейски обичаи нямаше нито един въпрос към Гешев – да вземем за пример какъв брой са му сполучливо завършените с присъда каузи от всички, които е внесъл с обвиняване като прокурор. Далеч не са толкоз, колкото е " поддръжката " за него – тази " поддръжка ", за която никой в колегията не попита и дали не се събира тъкмо както се натрупа интензивност на избори в КНДР?!
И до момента в който керванът си върви, основният прокурор Сотир Цацаров съвсем по същото време се обясняваше в Народното събрание по абсурда със прекъсването на БНР на 13 септември. Покрай обяснението, обаче, сподели и нещо друго забавно, обвързвано със случая с обвиняването по отношение на някогашния издател на " Дума " Николай Малинов: " Нито личността на госпожа Нинова, нито личността на президента Радев, нито техни твърдяни контакти с ген. Решетников са послужили като мотив за формиране на това досъдебно произвеждане, нито в страниците на досъдебното произвеждане има доказателства в тази тенденция ".
Ключовата дума в цитата е " до момента "! " Досега " няма доказателства в досъдебното произвеждане. Но след половин месец Висш съдебен съвет изслушва Гешев и ще повтори, въпреки и не тъкмо по севернокорейски, осъществяването на прокурорската гилдия – ха на бас, за който мисли друго. И тогава единствено президентът може да наложи несъгласие и да сложи началото на нова процедура. Вече в случай че Висш съдебен съвет още веднъж повтори, президентът няма избор и би трябвало да утвърди назначението. Но отвод от одобряване на Гешев сигурно изпрати доста сериозен сигнал – тъй като Румен Радев беше определен с значителен брой гласове като опция на ръководството на ГЕРБ. И в случай че той каже " не ", тогава митингите против Гешев не биха се гледали единствено като някаква акция на " умни и красиви ".
Ще кажете ли, господин президент? Или не смеете, тъй като ще последва Решетников и ще ви забият в трета глуха? И тук ми хрумва " хайде на бас ", само че просто не бих желал да го мисля даже! Но на грозната действителност за такива неща не ѝ пука – единствено в случай че имаме почитание към самите себе си, тогава действителността може и да стане по-красива!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР