Ако слоновете трябваше да имат своя кралица, именно тя би

...
Ако слоновете трябваше да имат своя кралица, именно тя би
Коментари Харесай

Почина Кралицата На Слоновете, Която Плени Света С Бивни До Земята! Видео

„ Ако слоновете трябваше да имат своя кралица, точно тя би заслужила тази купа ”, разяснява той пред Би Би Си (BBC). „ Ако не я бях видял със личните си очи, не бих повярвал, че такива слонове към момента съществуват “.

В цяла Африка сега има по-малко от 30 слона със супербивни.

Уил е снимал кралицата на слоновете в съдействие с администрацията на Националния парк Тсаво и кенийската работа за дива природа. Целият план е лишил година и половина, написа Вести.бг.

Когато видял слоницата за първи път, той, съгласно личните му думи, останал просто безгласен.

„ F_MU1 беше отслабнала и остаряла, само че с убеденост продължаваше напред. Бивните ѝ бяха толкоз големи, че оставяха след себе си две бразди по земята. Тя беше като живо увещание за предишното ”, спомня си Уил. „ Слоницата е претърпяла интервали на ужасяващо бракониерство и е имала голям шанс, че не е попаднала в капан и не е станал жертва на пушка или отровна стрела ”.

Животни като F_MU1 интересуват доста бракониерите, защото бивни с подобен размер рядко се срещат - когато доближат земята, те нормално се чупят.

Преди две години слон на име Сатао II, който също е имал супербивни, е бил погубен на границата на националния парк Тсаво.

„ Има доста малко слонове със супербивни, точно тъй като тъкмо те са избивани от бракониерите ”, споделя доктор Марк Джоунс от благотворителната организация „ Родени свободни ”.

„ Поради обстоятелството, че тези животни постоянно са убивани преди да доближат своя репродуктивен пик, гените на слоновете със супербивни последователно изчезват от популацията и е изцяло евентуално сега да сме очевидци на последните екземпляри ”, акцентира той.

Снимките, направени от Уил, ще бъдат оповестени в книгата „ Страната на колосите ”.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР