Ако следващата неделя се провеждат избори, до урните биха отишли

...
Ако следващата неделя се провеждат избори, до урните биха отишли
Коментари Харесай

ГЕРБ води на ПП с близо 6%, ако изборите бяха сега

Ако идната неделя се организират избори, до урните биха отишли едвам 35 на 100 от имащите право на глас пълнолетни българи. ГЕРБ резервира водещите си позиции с 23,4%, само че губи два пункта от поддръжката си през октомври. Лидерът на партията Бойко Борисов се употребява с 19,6% доверие и 55,7% съмнение, сочат данни от последното изследване на " Алфа рисърч ".
 Графики
То е извършено е в интервала 1 – 13 декември 2022 година, измежду 1023 пълнолетни жители от цялата страна, посредством директно стандартизирано изявление с таблети. Използвана е двустепенна стратифицирана по район и вид обитаемо място извадка с квота по пол, възраст, обучение. Публикувано е на уеб страницата на организацията и се осъществя със лични средства.


На втора позиция, със 17,7% са " Продължаваме промяната ". Отливът при тях за последните два месеца е към 2,5 пункта. Това е партията, която понася най-сериозни вреди от отхвърли на младите гласоподаватели да гласоподават. Спада и утвърждението към водачите Кирил Петков и Асен Василев – от 23 на 100 в предходните месеци до 15% - 16% в края на годината. За първи път неодобрението към тях минава границата от 50 на 100.

Движение за права и свободи е една от партиите с по-слаб отлив на поддръжка. Тя се резервира на нормалните за Движението равнища в страната от 10,4%, а доверието в водача му Мустафа Карадайъ – 10,1%. Той обаче се откроява и с най-високо ниво на съмнение измежду партийните водачи – 57,4%.


" Възраждане " е другата партия, регистрираща релативно по-леки загуби. Подкрепата за нея възпроизвежда вота от октомври (10,0%), а утвърждението за Костадин Костадинов е 13,9% против 55,5% отрицание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР