Ако Славия загуби днес от Арда, то кърджалийци ще излязат

...
Ако Славия загуби днес от Арда, то кърджалийци ще излязат
Коментари Харесай

Славия ще брани 7-ото място в Кърджали

Ако Славия загуби през днешния ден от Арда, то кърджалийци ще излязат на седмото място, макар че двата тима имат равни точки.

Причината е, че във втората група (7-о – 10-о място) на Първа лига класирането на отбори с еднакъв актив се прави на база на изиграните 4 мача сред тях – 2 в постоянния сезон и 2 в плейофите.

Преди разделянето на шампионата на групи Славия и Арда си размениха по 1 победа с по 1:0.

Тоест, с равни индикатори са, само че белите след 30 кръга имаха по-добра обща голова разлика.

В плейофите обаче двата отбора направиха 0:0 в София. И през днешния ден при триумф Арда ще мине пред столичани, в случай че завоюва в Кърджали.

Славия обаче желае от БФС класирането да се прави единствено на база на срещите в постоянния сезон, съгласно които има равенство…

Така е в Първа и Трета група на елита, само че тъй като там тимовете играят единствено по един път в плейофите и не са равнопоставени, тъй като не се срещат на разменено домакинство.

Малко евентуално е СТК към БФС да откликне на молбата на Славия за смяна във образуването на класирането.

Иначе кърджалийци ще стартират днешната среща, която започва в 20:00 часа, в по-добро въодушевление. Те се постановиха поредно над Ботев (Пловдив) и Локомотив (София), до момента в който " белите " са в серия от 3 следващи ремита в шампионата.

Александър Тунчев няма да може да разчита на голмайстора си Абубакар Тунгара, който изтърпява наказване поради насъбрани картони.

Наставникът на Славия Ангел Славков има по-сериозни кадрови проблеми. Извън групата на гостите останаха осъдените Емил Стоев и Емил Виячки, както и контузените Светослав Вуцов и Кристиан Добрев. В състава обаче се завръщат Кристиян Стоянов и Владимир Николов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР