Ако Слави Трифонов приеме мандат за съставяне на правителство, ще

...
Ако Слави Трифонов приеме мандат за съставяне на правителство, ще
Коментари Харесай

Отказал се депутат от ИТН: Слави ще излъже хората, ако прием...

Ако Слави Трифонов одобри мандат за сформиране на държавно управление, ще излъже гласоподавателите си, на които е заречен да няма нищо общо с партиите на статуквото ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които в този момент желаят да поддържат кабинет на " ИТН ". Затова е доста по-вероятно да се върви към нови избори. Това съобщи Николай Радулов, който беше определен с листата на Има Такъв Народ за народен представител, само че се отхвърли от мястото си в новия парламент. Бившият секретар на Министерство на вътрешните работи в държавното управление на Иван Костов и професор по национална сигурност в Новия българския университет беше измежду специалистите, показани публично от управлението на " ИТН " в края на февруари. Той беше посочен като водещ специалист в бранша по вътрешна сигурност дружно с някогашния офицер от НСО Светлин Стоянов и специалистът по сигурност Николай Бойчев.

Радулов изяснява, че е решил да се откаже да става народен представител, тъй като новоизбраното Народно заседание ще има напълно къс живот. " Цялата тази работа ще продължи 3 седмици и ще се занимават с Изборния кодекс, по който аз не съм специалист. След това ще има служебно държавно управление ", предвижда Радулов пред " Дневник ".

Той твърди, че няма никаква конспирация, нито кавги с партията, на която остава член. Нямал и никаква информация какво счита да предприеме управлението й, което до този миг не е коментирало бъдещите си дейности.

Радулов обаче предвижда, че предварителните избори са неизбежни. " Ще излъжем гласоподавателите си, в случай че приемем мандат за кабинет. Няма да можем да осъществим нищо от това, което им обещахме ", счита някогашният началник в Министерство на вътрешните работи. Според него да се сформира държавно управление от трите анти-ГЕРБ обединения е невероятно и казусът е поддръжката от статуквото.

" Ще би трябвало да опитваме още веднъж и още веднъж и да осъществим волята на хората, които гласоподаваха за нас ", декларира Радулов, който счита, че няма нищо съдбовно да се вършат избори едни след други. Не се ангажира и с прогноза дали ще има прегрупиране на анти-ГЕРБ партиите при предстоящ парламентарен избор.

При бъдещи избори той щял още веднъж да влезе в листите на " ИТН ". Дотогава щял да употребява времето си да поработи върху програмата и по-точно по какъв начин ще става цифровизацията в бранш " Сигурност ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР