Ако си спомняте филмът със Силвестър Сталоун Разрушителят, то може

...
Ако си спомняте филмът със Силвестър Сталоун Разрушителят, то може
Коментари Харесай

Неземен автомобил за земни пътища

Ако си спомняте филмът със Силвестър Сталоун " Разрушителят ", то може би сте забелязали една доста необикновена кола на бъдещето. Това неземно за времето си купе се назовава Cadillac Solitaire.

Концептуалната разработка е показана на автомобилното ревю в Детройт през 1989 година, като колата на XXI век. За времето си в действителност наподобява като пришелец от бъдещето - обтекаем, с преносими фарове и закрити колела (дори предните).


Освен с дизайн и с 20-цолови гуми Cadillac Solitaire впечатлява и с доста забавни екстри, като безключов достъп, ел. регулировки на седалките и камери вместо общоприетите странични огледала за задно виждане.

През 80-те години на предишния век никой не си е и помислял за електрически автомобили, за това колата на бъдещето е оборудвана с 6.6-литров V12 мотор, мощността на който е 430 конски сили. Трансмисията е автоматизирана четиристепенна.

Моторът разрешава на обтекаемото купе да форсира до над 300 км/ч. Този V12 е трябвало да се появи и на сериен Cadillac, само че това по този начин и не се случва. А Cadillac Solitaire заема мястото си в музея на марката, където може да се види и през днешния ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР