Ако си представите, че сте в един кораб в открито

...
Ако си представите, че сте в един кораб в открито
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Нашата червена линия е бъдещето на България - Политика

Ако си визиите, че сте в един транспортен съд в намерено море и в случай че се обърнете надясно, ще видите енергийната рецесия, в случай че се обърнете наляво, ще видите икономическата рецесия, зад вас е здравната рецесия, за която ние не знаем, по кое време ще пламне още веднъж и пред нас е войната, което е четвъртата рецесия, пред която е изправена страната. Трябва да се оправим с всички тези провокации, само това има значение.

Това съобщи Ивайло Мирчев от “Демократична България ” пред радио “Фокус ” за това какво следва на страната и какви решения би трябвало да бъдат вземани незабавно след парламентарните избори, с цел да може България да излезе определяната от него като “перфектната стихия ”.

“Ако за някого това наподобява маловажно или просто политическа дъвка, желая да му кажа, че бърка, и идващите месеци това ще го покажат. Има доста сериозна заплаха от тежка криза в Европа без по никакъв метод да преувеличаваме този сюжет ”, съобщи Мирчев, който е лидер на листите на “Демократична България ” в Бургас и Разград.

“Затова България би трябвало да бъде добре готова да се оправим. В тази връзка дейностите на енергийния министър в служебното държавно управление не бяха от най-адекватните и в някаква степен са разочароващи от позиция навръх отбрана на националния интерес ”, разяснява той.

Ивайло Мирчев разгласи някои от незабавните управнически цели на “Демократична България ” незабавно след изборите.

“Безспорно най-горещият проблем е инфлацията, битката с високите цени, с намирането на метод да бъдат обезщетени потребителите. Започнахме работа по този наш приоритет още в предното Народно заседание. На второ място е влизането на България в " Шенген “ до края на годината и в Еврозоната ”.

Според него най-бързо решение на казуса с високите цени инфлацията е обвързвано с преустановяване на войната в Украйна и връщане към нормите на интернационалното право.

“Защо цените набъбнаха? Нараснаха, тъй като има война. Затова Путин би трябвало бързо да се изтегли от Украйна, да спре войната, да могат да се успокоят цените, животът да се върне в естествените си рамки. И тук аз доста се надявам на здрав разсъдък от страна на президента на Руската федерация ”, съобщи Мирчев.

На въпрос връзките с Русия дали са алена линия в политиката на “Демократична България ”, той отговори: “Нашата алена линия е бъдещето на България ”.

Ивайло Мирчев, който беше и заместник-председател на енергийната комисия в 47-ото Народно заседание, се разгласи за обезщетения за бизнеса и хората поради високите цени на газа.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР