Ако си подам оставката, градът ще остане на автопилот, каза

...
Ако си подам оставката, градът ще остане на автопилот, каза
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Уважавам Борисов, той направи много за България


Ако си подам оставката, градът ще остане на автопилот, сподели Здравко Димитров

Здравко Димитров подаде оставка като член на ГЕРБ през вчерашния ден. Той обаче остава кмет на Пловдив, тъй като по думите му, има доста планове, които би трябвало да се довършат.

„ Аз не бях поканен на сбирката. За мен това бе като гръм от ясно небе. Пловдив има значими планове, които би трябвало да се осъществят, и в случай че си подам оставката, градът ще остане на автопилот “, съобщи Здравко Димитров пред bTV.

Това изявление идва на фона на апела на водача на ГЕРБ Бойко Борисов кметът на Пловдив да си тръгне от поста поради забавения градеж на стадион „ Христо Ботев “. Димитров отхвърли обвиняванията на Борисов. Той бе подсилен от четирима свои заместници.

Той не търси борба с ГЕРБ, само че не е бил канен на предизборните акции на партията.

Кметът на Пловдив изясни, че групата в общинския съвет е определена напълно от предшественика му Иван Тотев и той се опитвал с диалогичност и доста балансиране да работи.

„ Няма един човек, който да съм показал аз, а в общинския съвет се взимат значимите за града решения “, акцентира Димитров.

Той добави, че през цялото време, откогато е станал кмет, има опит да се спъва работата на общинския съвет, на администрацията по планове, които са очевидно положителни за Пловдив.

„ Никога не съм влизал в борба и в никакъв случай не съм влизал в задкулисие “, увери кметът на Пловдив.

Относно градежа на стадионите той съобщи, че парите не стигат.

„ За стадион „ Ботев “ няма задоволително пари. Бяха отпуснати 25 милиона, тогава цената беше 53 милиона и трябваше страната да се намеси, тъй като община Пловдив нямаше по какъв начин да поеме всичко. От страната бяха отпуснати 25 милиона за стадион „ Ботев “ и 12 милиона за стадион „ Локомотив “. Пари за довършването на плановете до дъно нямаше тогава. Търсихме още способи за финансиране “, уточни градоначалникът.

„ Ако от страната не се откри финансов запас, община Пловдив не разполага с толкоз средства. Капиталовата стратегия е към 30-40 милиона на година, само че вътре влизат пътища, поправки на детски градини, на ясли и така нататък Винаги съм го казвал, до министерствата съм писал писма “, изясни Димитров.

По думите му някой насочва страстите на почитателите на футболните тимове за протичащото се към него.

„ Но на срещи с мен те схващат каква е обстановката “, уточни кметът на Пловдив.

„ Стадионите ще бъдат приключени по този начин или другояче, щом са стартирани, те би трябвало да бъдат приключени “, счита той.

По думите му в границите на неговия мандат ще е подготвена една от трибуните на стадион „ Локомотив “. Стадион „ Ботев “ може би ще бъде подготвен за мачовете на „ А “ група.

Димитров не сподели дали ще се кандидатира още веднъж за кмет на Пловдив

„ Това не е тематика на деня. Нека да мине малко време, тъй като всичко за мен пристигна като гръм от ясно небе “, разяснява той, като посочи, че не се усеща отговорен.

Димитров означи, че към момента не е уведомил Бойко Борисов за решението си да остане на поста – кмет на Пловдив.

Той означи, че неприятна дума за Борисов няма да каже.

„ Да, почитам го. Той е водачът на ГЕРБ, той направи доста за България, освен за ГЕРБ “, безапелационен беше Здравко Димитров.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР