Ако си мислите за лоши неща – ще се разболеете Един

...
Ако си мислите за лоши неща – ще се разболеете
Един
Коментари Харесай

Ако си мислите за лоши неща – ще се разболеете

Ако си мислите за неприятни неща – ще се разболеете

Един от най-известните лечители на древността, Авицена, споделя: “Докторът има три средства в битката против заболяването – дума, растение, нож ”.

Обърнете внимание – думата е преди всичко.

В една от парижките лечебни заведения една млада психоложка Емили Кий, на собствен риск, със единодушието на основния доктор, предиздвикала пациентите си три пъти дневно, с думи или въображаемо да повтарят 10 пъти: “Всеки ден се усещам по-добре и по-добре ”. И да повтарят това не механично, а в действителност да го мислят и усещат.

И какво мислите? Един месец по-късно тези пациенти били главната тематика на диалози за болничния личен състав, а по-късно на цяла Франция.

Изненадващо, само че факт: съществено заболели пациенти се възвръщат в границите на един месец, при някои пациенти нуждата от хирургична интервенция даже отпаднала.

Това се удостоверява и от изказванието на великия античен академик Парацелз, който твърдял, че вярата прави чудеса.

Нашето здраве е директен резултат от нашите мисли.

Никой не се съмнява, че съществува директна връзка сред умственото и физическото положение на хората.

Един от най-важните психически закони споделя: словесното изражение на обич, състрадание и удивление укрепва виталната сила на индивида, към който е адресирано. Но неприятните думи понижават силата на слушателя.

Общият брой на болесттите, свързани с неприятните мисли, продължава да нараства устойчиво.

За да им се противопоставите, би трябвало да следвате препоръките на античните мъдреци – да се наслаждавате на живота, без значение какъв брой е мъчно!

Така че здравето, животът и ориста на човек непосредствено зависят от неговите мисли.

Мислете за положително – чакайте положително.

Ако мислите за неприятни неща, ще получите неприятни неща. Това, за което непрекъснато мислим, се трансформира в разбиране, че това би трябвало или може да се случи. И тази религия поражда събития.

Ето за какво, още през днешния ден, започнете да мислите единствено за положително, с цел да се надяваме единствено на най-хубавото.

И въпреки всичко, в никакъв случай не се тормозете за дребни неща!

Нека приемем двете златни правила на американския кардиолог Робърт Елиът, приет експерт по предварителната защита на инфаркти и сърдечна непълнота.

Правило едно: Не се тормозете за дреболии.

Правило две: Всичко попада в тази категория.

Бъдете здрави!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР