Ако си мислите, че знаете всичко за коледните традиции и

...
Ако си мислите, че знаете всичко за коледните традиции и
Коментари Харесай

Няма да повярвате как празнуват Коледа в някои страни

Ако си мислите, че знаете всичко за коледните обичаи и новогодишните традиции - най-вероятно грешите. Защото всяка страна има своите разнообразни способи да посреща празниците и някои от тях са много странни, написа " Лейдизоун ".

 

Япония

Коледа не е народен празник в Япония, само че това не пречи на доста хора там да означават празника. Санта Кирошу е японският Дядо Коледа. Според тяхното вярване, той има очи на тила си, с цел да държи под око палавите деца. 

Португалия 

„ Консоада “ – по този начин се споделя португалската традиция, когато всички фамилии поставят спомагателни места на коледната вечерна софра, с цел да могат умрелите родственици да бъдат дружно с околните си на празника.  

Чехия 

На Коледа се гадае дали неомъжените дами ще намерят своите половинки през идната година. Дамите застават с тил към входната врата и хвърлят обувка през рамото си. Ако обувката падне и пръстите й сочат вратата, то дамата ще се задоми през идващите 12 месеца. 

Украйна

Един характерен обичаят от там произлиза от национална приказка. Тя гласи, че една остаряла жена била толкоз бедна, че не можела да украси коледната си елха. В коледната заран се събудила и видяла, че един паяк е покрил елхата й с блестяща паяжина. Затова украинските елхи обичайно се украсяват с подправен паяк и паяжина. 

 
Исландия 

Вместо Дядо Коледа тук имат тролове. В 13 следващи дни преди празника децата получават разнообразни изненади. Обикновено те оставят обувките си в профил на леглото преди да заспят. В Исландия дарове получават единствено децата, които са слушали. Онези които не са, получават студени картофи в обувките.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР