Ако си мислите, че финансовата индустрия в България се е

...
Ако си мислите, че финансовата индустрия в България се е
Коментари Харесай

„Трейд 24“ и „Куест“, или как от България се вършат световни грабежи

Ако си мислите, че финансовата промишленост в България се е криминализирала - прави сте. Ако си мислите, че единствено български жители са задачите на тези подли схеми - бъркате. Редица кипърски и израелски компании отвориха представителства в София освен поради евтините офиси и работна ръка, само че и поради цялостната липса на регулация и чувството за безредица оставено от остарелия собственик на Комисията по финансов контрол - Стоян Мавродиев, показва mignews.info.

Такива компании са фирмите „ Трейд 24 “ и „ Куест “, която пуска десетки разгласи за работа с оферти за хонорари от 5 000 лева и повече. Честна ли е компанията за тези заплати и изплащат ли се те? ДА!

Какво обаче се крие зад това обилно заплащане и какъв е бизнес моделът, който допуска да се заплаща десетки пъти над стандарта на заплатите в България?

За читателите, които са гледали кино лентата „ Бойлер Рум “, отговорът е еднопосочен - осъществяването на финанси закононарушения. Схемите във всички тези компании са едни и същи - вербовка на лица, говорещи разнообразни езици за да се набави и образова човешки запас за илюзия, машинация и плячкосване на жители на Европейския съюз, Канада, арабските страни и Южна Африка.

Всички тези дестинации се характеризират със засилена регулация (затова тези компании са отворили офиси в България) и състоятелно население. Младите българи минават курс на образование, нормално в Кипър или Израел като задачата е да запаметят ресурс от думи и термини, които се употребяват от финансистите. Обясняват им, че не би трябвало да се виждат с клиентите при никакви условия и каквото и да се случи, би трябвало да ги изстискват до последния миг. Риск нямало, просто парите били положителни поради щедростта на шефа им.

Когато обаче в офиса нахлуят ДАНС, икономическа полиция и проверяващи от Комисия по финансов контрол, шефовете са или изчезнали или прикрити като елементарни служители, а обвиняванията и присъдите остават за младите и в доста случаи - добросъвестни чиновници.

Съветваме организациите за асортимент на личен състав и уебстраниците за разгласи за работа да заобикалят да подкрепят тези рисково злосторни схеми за финансови измами. Ако попаднете на такава компания, неотложно сигнализирайте в най-близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи или побързайте да пуснете сигнал в Комисия по финансов контрол.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР