Ако си мислите, че да притежавате Mercedes G-Klasse 6x6 е ...

Ако си мислите, че да притежавате Mercedes G-Klasse 6x6 е

Знаете ли защо Michelin прави този Citroen с 10 гуми?

Ако си мислите, че да притежавате Mercedes G-Klasse 6x6 е готино, тъй като има шест гуми, то притежателят на единствения в света Citroen с 10 гуми би трябвало да се гордее още повече. Всъщност зад забавния план не стои човек, а световноизвестната компания за произвеждане на гуми – Michelin, а задачата на плана е много забавна и странна по днешните стандарти.
`Знаете

Возилото е преправено през предишния век, а единствената му цел, в действителност е да тества гуми за камиони при високи скорости. Освен забележимите 10 гуми, зад предните седалки е скрита още една 11-та гума за камион. Въпреки, че през днешния ден този метод за осъществяване на тествания наподобява чудноват, то през миналия век това е било забавна иновация с която единствено Michelin може да се похвали.
`Знаете

Благодарение на два 5.7-литрови бензинови мотора от Corvette, Citroen-ът може да развие близо 180км/ч, с цел да тества огромните гуми. Въртящият миг от единия мотор се предава към гумите с помощта на оси от Peugeot 504, до момента в който другият мотор се употребява за задвижване на 11-тото колело. Инженерите са преработили предните оси, като и двете от тях са завиващи, а за задачата на тестванията са сложени два 105-литрови резервоара.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg