Ако си даровито дете или млад човек, спечелил първо, второ

...
Ако си даровито дете или млад човек, спечелил първо, второ
Коментари Харесай

Колко дава държавата за даровити деца в сферата на науката, изкуството и спорта

Ако си даровито дете или младеж, спечелил първо, второ или трето място на конкурс, олимпиада или съревнование на национално или интернационално ниво, както и на олимпийски игри, международно състезание, европейско състезание, балканско състезание в областта на науката, изкуството или спорта, ще получиш еднократно 195 лв. и за едногодишна стипендия от 135 лв. от страната. Това реши държавното управление на днешното си постоянно съвещание.
Парите не се усилват по отношение на предходната година, като се дават и в случай че в областта на спорта си преди всичко на финали на държавно самостоятелно състезание или училищен игри. Това са ограничения по Програма на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от държавни, общински и частни учебни заведения през 2020 година.
С програмата за 2020 година се планува общо 1405 възпитаници от държавни, общински и частни учебни заведения да завоюват призови места на национални и интернационалните състезания, олимпиади и надпревари и да получат финансова протекция от страната по реда на българското законодателство.
Подбраните състезания, олимпиади и надпревари се организират през календарната 2020 година и са с потвърдени високи критерии при лъчение на спечелилите, стимулират децата за високи креативен, научни и спортни достижения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР