Ако ще има предсрочни избори, няма да са сега веднага.

...
Ако ще има предсрочни избори, няма да са сега веднага.
Коментари Харесай

Политолог: Ако ще има предсрочни избори, няма да са сега

„ Ако ще има предварителни избори, няма да са в този момент незабавно. Ще ги избутват по всякакъв начин, а за какво не и да стигнат до цялостен мандат ”. Това разяснява политологът Първан Симеонов в ефира на NOVA.

Днес би трябвало да стане ясно какво ще е бъдещето на държавното управление и остава ли НФСБ съдружен сътрудник в кабинета „ Борисов 3 ”? Поводът за напрежението пристигна след трите министерски оставки, които Борисов изиска след злополуката край Своге. През уикенда партията на Валери Симеонов заседава в хотел в Несебър, с цел да реши дали ще останат част от държавното управление на Бойко Борисов.

„ Оставките би трябвало да минат, макар някои нюанси. По-скоро господин Валери Симеонов би следвало да остане в този формат. Г-н Марешки авансово сподели, че ще поддържа, господин Сидеров ще поддържа, евентуално и Движение за права и свободи в такива моменти също ще подходи услужливо ”, съобщи Симеонов.  

„ Дори и да приемем, че една от трите партии, сред тях няма никакво предпочитание да изградят коалиция, даже една от трите партии да отдръпна едностранно поддръжката си, това няма да промени конфигурацията на ръководството ”, съобщи политологът Антоний Гълъбов. Според него обаче напрежението сред тях ще продължи.

„ Ние сме в предизборна акция и то на 2 хоризонта. Непосредствено идните избори за европейски парламент в дребна степен интересуват българските партии, тъй като се виждат в друга роля. Но сериозните избори са следващата година – за локални органи на властта ”, разяснява Гълъбов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР