Ако ще има актуализация на бюджета трябва да бъде в

...
Ако ще има актуализация на бюджета трябва да бъде в
Коментари Харесай

Актуализацията на бюджета като хронична болест според Николай Василев

Ако ще има актуализация на бюджета би трябвало да бъде в противоположна посока. Добре е едно цивилизовано общество да не привиква да живее непрекъснато с актуализации и това да става като хронична болест. Това съобщи някогашният стопански и финансов министър, както и оттегления претендент на Има Такъв Народ за министър председател Николай Василев за това дали е нужна актуализация на бюджета.

Актуализацията на бюджета не са пари, а нрав - или живеем с актуализация на бюджета, или не живеем с нея, уточни той.

Без актуализации има предвидимост, последователност и нищо не постанова думата актуализация. Ако някои упорства да има актуализация, щял да предложи да има понижаване на разноските, а не увеличение, изясни Василев.

По другата огромна тематика от последните дни и месеци - участието на България в Еврозоната, Василев разяснява, че " в случай че всички банки в последните 10 години се надзираваха от Европейската централна банка нямаше да се случат случки ". Членството в еврозоната е имидж и разцвет - желае ли България да бъде двойкаджийката или да бъде на масата, където се взимат значимите решения.

До този миг финансовият бранш е като едно сираче и не е схванал, че сме влезнали в Европейски Съюз, съгласно Николай Василев.

На брифинга на Има Такъв Народ от думите на Тошко Йорданов, че Николай Василев ще бъде поканен да взе участие в икономическия съвет на партията и да я съветва. Самият Василев не удостовери нито отхвърли това предложение, само че изрече вяра " новите ми другари " да бъдат сполучливи и да продължат да работят дружно.

Николай Василев отговори на съответни въпроси по обвиняванията за връзки с Движение за права и свободи, Сергей Станишев, Моника Станишева, както и за приватизацията на Булгартабак, електроразпределителните сдружения, приватизацията във водния бранш. Тошко Йорданов влезе и в ролята на публицист и той зададе въпросите, които от Има Такъв Народ считат за значими.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР