Ако сегашната националистическа политика в Украйна продължи, страната ще изчезне

...
Ако сегашната националистическа политика в Украйна продължи, страната ще изчезне
Коментари Харесай

Украински философ: При сегашния ход на събитията след 5 г. вече няма да има Украйна

Ако сегашната националистическа политика в Украйна продължи, страната ще изчезне от геополитическата карта на света в близко бъдеще. Това съобщи киевският мъдрец Сергей Дацюк във видеоблога " Новости Live ".

" Когато приказвам за публичния контракт, една от точките е, че няма да се разберем и ще се разделим. За мен това е позитивно. Искате своя национална украинска Украйна в бродирани ризи - апелирам, без нас. Ще се опитаме да бъдем свободни без вас. Това е един от вероятните изходи от обстановката. Знаете ли какъв е казусът с шевиците и украинизацията? Фактът е, че те заместват морала. Проблемът на национал-патриотите не е, че са за украинския език, а че са подменили морала с това, тъй като разрешават да носиш бродирана риза и да приказваш украински и да си подкупен служител... ", съобщи Дацюк.

" Когато имате липса на интелектуализъм, когато интелектуалците ви са маргинали, когато имате липса на елитаризъм като подобен, тъй като приемате патриотична корупция, патриотична олигархия, родолюбив непрофесионализъм, тогава не можете да говорите за институционализъм по никакъв метод, тъй като това нищо не трансформира. Виждате ли, всички тези неща могат да бъдат разбрани единствено от тези, които усещат тези нюанси. Обикновено тези, които викат: " Дайте ни това и не го пипайте, дано ненавиждаме руснаците ", те нищо не схващат от институционализъм ", добави философът.

" Те не схващат, че за създаване на институционализъм е належащо многоезичие, за създаване на военна тактика е належащо многоезичие – те нямат това схващане, то им липсва. Те имат огромен долап с лавици, и там имат " Езикът е генетичният код на нацията ", " Правилните герои " и " Правилната история " – тези три рафта ги има, само че останалите липсват. Ако нещата вървят по този начин, както са през днешния ден, няма да има Украйна след пет години. Ще останат единствено елементи от Украйна, в случай че нещата вървят по метода, по който вървят в този момент ", сподели още Дацюк.

Украйна има обтегнати връзки по съвсем целия периметър на границите си. Сега тя решително върви към скандал с Молдова, сподели Сергей Дацюк, оценявайки рецензиите в украинското осведомително пространство за резултатите от молдовския еврореферендум и офанзивите против съперника на настоящия президент Мая Санду - Александър Стояногло.

" Ако погледнете границата, евентуално единствено с Румъния към момента не е имало огромен скандал. С съвсем всички останали ние сме или във война, или в положение на полу-война. Или, както при поляците, поддържаме връзка много хладно по тематиката за историческата памет, по тематиката за блокиране на нашия експорт ", изясни той.

" За нас словаците и унгарците са сътрудници на Кремъл, румънците са неутрални, плюс-минус, само че Молдова остава - би трябвало някак да се определим по отношение на нея. Може би към момента не сме постигнали цялостно обграждане, с цел да усетим цялата " хубост " на обстановката ", заключи Сергей Дацюк.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР