Ако сега ПП-ДБ заявят дългосрочни отношения с ГЕРБ, ще катастрофират

...
Ако сега ПП-ДБ заявят дългосрочни отношения с ГЕРБ, ще катастрофират
Коментари Харесай

Ирена Тодорова: Петков и Василев пренатегнаха тона, дават си сметка, че техният политически имидж девалвира

Ако в този момент ПП-ДБ заявят дълготрайни връзки с ГЕРБ, ще катастрофират тежко на евроизборите, предвижда тя

" ГЕРБ са в по-печеливша обстановка сега. Те могат да удържат три години един въпреки и сложен кабинет. За Политическа партия и Демократична България това би било пагубно. Ако в този момент заявят такава дългосрочност в техните връзки, ще катастрофират тежко на европейските избори. "

Това сподели в изявление за БНР Ирена Тодорова, учител в Департамент " Политически науки " в Нов български университет.

Сигналите, които идват от ръководещите, подсказват, че няма да има предварителни избори, или най-малко не с европейските, счита тя.

Подходът на тишина улеснява връзките сред ръководещите. Мария Габриел е натурален медиатор сред ГЕРБ и ПП-ДБ и е направила добре, като не се е намесила директно в борбата сред тях, уточни Тодорова.

" В тази обстановка по-скоро Кирил Петков и Асен Василев пренатегнаха тона, защото си дават сметка, че са в по-губеща позиция от Борисов и Пеевски. Техният политически имидж девалвира. "

Сега, като се изключи че договарянията са сложни поради кадровата политика, наподобява и наименованието на бъдещия документ е препъникамък, означи преподавателят.

" Това е естествена коалиция, която би трябвало да си координира оттук насетне обществените политики. "

Новата алена линия на ПП-ДБ не са ГЕРБ и Борисов, а Пеевски и Движение за права и свободи, регистрира Тодорова. Устойчива коалиция обаче не може да се случи без трети сътрудник, добави тя. 

По всички критерии ГЕРБ излязоха от изолираност, въпреки още да се движат по ръба, изрази мнение Ирена Тодорова в предаването " Преди всички ". Тя не чака " огромни изненади " в идващия лист " Магнитски " и " всичко зависи от удържането на тази коалиция ".

Във връзка с разломите в обединението ПП-ДБ тя посочи, че " стартира раздалечаване сред двете партии " въз основата на идеологии и полезности.

" Ключови фигури в тези две обединения имат разломи сега посред им. "

Тагарев наподобява независим състезател, с изключително отявлена позиция. Обикновено такива фигури разделят. Той е естествена цел сега, само че ще резервира поста си, предвижда Ирена Тодорова.

Ще има повече министерства за ГЕРБ, в сравнение с за ПП-ДБ, заключи тя. " В понеделник ще забележим досието на Мария Габриел с имена. "


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР