Ако сега не видим някакво съгласие, независимо от формата му,

...
Ако сега не видим някакво съгласие, независимо от формата му,
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Ако сега не видим съгласие, предстоят тежки избори

" Ако в този момент не забележим някакво единодушие, без значение от формата му, тези избори ще бъдат доста неприятни за политическите партии. Това ще бъдат извънредно сложни избори ". Това съобщи пред БНР политологът Страхил Делийски.

Според него тогава към този момент главният въпрос, на който партиите ще би трябвало да отговорят, е - за какво не се справихте до момента.

Единствената логичност, която би следвало да води решението на президента за предоставяне на третия мандат, е кой индивид има най-голяма опция да осъществя сполучлив мандат, уточни политологът в изявление за предаването " Преди всички ". Според него когато президентът връчва мандата, той не може да го стимулира по различен метод, с изключение на по този.

Делийски изрече мнението си, че обстановката е комплицирана, а третият мандат някак наподобява жертван. " От друга страна в политиката и времето е значимо. Измина някакво време, имаше съвещания, диалози, може да се е случило нещо, което не знаем ", допусна той.

По думите му множеството от факторите желаят да има държавно управление - и жителите, и политическите спонсори, и интернационалните сътрудници.

Очевидно двете партии ГЕРБ и " Продължаваме промяната " застанаха като двата блока, към които да се сформира държавно управление, разяснява Страхил Делийски.

Според него ГЕРБ по-добре се е справила с това да одобри протегнатата им ръка. Политическа партия е млада политическа мощ и има още какво да учи като политическо държание, уточни той.

Политологът посочи обаче, че тези, които би трябвало да създадат болшинство, не вземат участие в процеса. Гражданите вземат участие с изключение на по време на изборите, само че и като индивид, с който би трябвало да се преценяват. " Има доста заявления, само че малко политическо присъединяване на партиите ", безапелационен бе той.

Бойко Борисов сподели не изключително положителната си политическа просвета, разяснява Делийски по отношение на връзките сред ГЕРБ и " Демократична България " и протегнатата ръка на Борисов от през вчерашния ден.

За новия публичен контракт сред партиите, за който приказва Борисов, политологът акцентира, че в политиката такова нещо няма.

" Това издава значително едно характерно схващане за това какво съставлява политическия развой в главата на Борисов ".

Като политическа мощ - като роля и тежест, ГЕРБ са съвсем незаместим, неизпълним сътрудник, уточни още той. Според него обаче от позиция на гласоподавателите това не е по този начин. ГЕРБ не са партията, с която болшинството от партиите са склонни да се върне на власт.

Не бих се учудил това да е тактически ход, допусна Страхил Делийски и добави: " Друг е въпросът какъв ще бъде отговорът. Ние сме в догадка, в която не е несъмнено, че третият мандат ще отиде при Демократична България ".

Поведението на ГЕРБ от изборите насам е на партия, която в този момент се е родила и до момента никой не е имал взаимоотношение с нея, разяснява той.

За проектодекларацията на " Продължаваме промяната " политологът сподели, че не е сюрпризиран, че тя не е призната. По думите му тя е имала главно символен смисъл. Просто трябваше да нарежда партиите от позиция на тяхната автономия и свободна воля, изясни той. Според него не се е случило нещо шокиращо.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР