Ако сега Facebook е място, което поколението Z смята за

...
Ако сега Facebook е място, което поколението Z смята за
Коментари Харесай

Какво публикувахме във Facebook преди 10 години ?

Ако в този момент Фейсбук е място, което поколението Z счита за old school, присъщо повече за хора на междинна възраст, то преди 10 години мрежата изживяваше своя разцвет. Всеки държеше да изпъкне пред онлайн приятелите си и даже най-маловажното събитие се споделяше под формата на статус на латиница. Ако сте не запомнили този интервал, то Фейсбук се старае да ви го напомни с помощта на функционалността за мемоари „ На този ден “. Обръщаме взор обратно, с цел да си напомним какво беше съвременно да се разгласява преди 10 години:  

Nqkoi za 4at? 

Може би едно от най-хубавите неща, които се случиха на Фейсбук, е че все по-малко хора pishat na latinica. Преди 10 години обаче всеки статус и чат с другари беше на този език, който по-късно се обособи като шльокавица. Ако в този момент сторитата обуславят по какъв начин е минал денят ни, то преди статусите бяха главния метод да осведомим аудиторията ни къде сме, с кого и какво вършим. 

Виж още: Бял Мерцедес ги преследва в живота! Кузманови избраха кола втора употреба пред нова

Снимки в огледалото със мълния

Определено селфитата извървяха своя дълъг постепенен път, с цел да се трансфорат в това, което са в този момент. Нека се върнем обаче към време, в което телефоните нямаха предна камера и най-хубавият метод, който познавахме за селфи, беше в огледалото с включена мълния. Това си беше цяла просвета – по какъв начин да позиционираш телефона си по този начин, че светкавицата, която ще се отрази в огледалото, да не закрива главата ти на фотографията. Мисия, почтена за филм на Бонд. 

via GIPHY

Задължително обвързване

Сега обществените мрежи по-скоро ни демонстрират посредством фотоси и сторита значимите събития в живота на човек. Вече все по-рядко, когато юноша си хване първото гадже се обвързва с него посредством статус във Фейсбук. В нашите тийнейджърски години обаче това си беше наложителен метод да покажеш на света, че Христо от прилежащия клас е твое гадже. 

via GIPHY

Виж още: 5-те вида (досадни!) двойки, които всички познаваме: Лудо влюбените, токсичните и още!

Работя върху себе си 

Фейсбук разрешава на всеки да вкара какво работи, без значение от това дали позицията, която е избрал, кореспондира с действителността. Така преди десетилетие беше доста съвременно да „ Работя върху себе си “ или „ Работя като mommy’s little princess ”. Ако това ви звучи неуместно, то някои зрели хора към момента са оставили тези данни като информация, забравена в профила им, което го прави още по-смешно. 

Изображение: https://www.istockphoto.com/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР