Ако се задържи тази ситуация на пазара на петрол, цената

...
Ако се задържи тази ситуация на пазара на петрол, цената
Коментари Харесай

Димитър Хаджидимитров: Ако се задържи тази ситуация на пазара на петрол, цената на бензина и дизела в България ще мине 3 лева в края на месеца

Ако се задържи тази обстановка на пазара на нефт, цената на бензина и дизела в България ще мине 3 лв. в края на месеца. Това сподели Димитър Хаджидимитров - ръководител на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Той изясни скокът в цената на петрола с политиката на огромните производители на нефт от ОПЕК+, които на два пъти през тази година понижиха добивите си. Същото направи и Руската федерация, а Съединени американски щати оповестиха, че запасите им за август месец са спаднали три пъти, а за септември е регистриран рекорден спад от шест пъти. „ И познайте какво стана тъкмо за 48 часа - барелът от 83-84 $ в този момент сега е 94-95. Когато има нарастване на петрола от 25% в границите на два месеца, чака се да има към този момент и международна инфлация ", изясни специалистът.

Димитър Хаджидимитров означи, че дерогацията за потребление на съветски нефт от България не е довела до предстоящите резултати и по тази причина би трябвало да бъде отстранена, счита той. Това неизбежно ще увеличи цената на петрола - с най-малко с 5-6 стотинки единствено поради решението за унищожаване на дерогацията, предизвести той.

„ Лукойл " може да работи с 20 разнообразни типа нефт и няма механически спънки да преработва друг от съветския вид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР