Ако се вярва на технологичните оптимисти, изкуственият интелект скоро ще

...
Ако се вярва на технологичните оптимисти, изкуственият интелект скоро ще
Коментари Харесай

10 професии, които нямат да изчезнат... скоро

Ако се има вяра на софтуерните оптимисти, изкуственият разсъдък скоро ще е в положение да прави работата на цялото човечество. За всеки, който е опитвал да сътвори значимо текстово наличие благодарение на AI, е ясно, че това не е напълно правилно, само че въпреки всичко мнозина са обезпокоени.

Машините могат да трансформират метода, по който работим през идващите години. Има специалности, които няма да бъдат мощно наранени от тази гражданска война, до момента в който практикуващите други дори могат да завоюват. Порталът GoBankingRates е събрал в лист някои от кариерните посоки, по които можем да тръгнем умерено - без боязън от изкуствения разсъдък.
 Ще размени ли изкуственият разсъдък вашия портфолио управител?
Ще размени ли изкуственият разсъдък вашия портфолио управител?

Какво AI няма по какъв начин да размени?

Счетоводител : Не е най-вълнуващата работа на света и в профил наподобява идеална за подмяна с AI, само че в действителност боравенето с информацията за паричните потоци на предприятието изисква преценка, интерпретация, стратегическо мислене и, в последна сметка, човешки метод, показват специалисти.

Иначе казано, скучната част от работата може да се автоматизира, само че е необходим някой, който да се намеси там, където опциите на изкуствения разсъдък се оказват незадоволителни.

Редактор : Масовият опит (включително на пишещия тези редове) е, че ChatGPT и сходните на него могат видимо да заместят начинаещия текстописец, само че при две значими условия - доста точно подадено задание и следваща прецизна редакция поради склонността на AI да демонстрира волности във връзка с фактологията.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Така редакторът става още по-важна фигура в процеса на основаване на наличие - първата чернова може да става подготвена за секунди, само че по-късно тя би трябвало да мине през човешки ръце.

Здравен експерт : Д-р Хаус няма да ви диагностицира (и иронизира) от компютърния екран скоро. Алгоритмите се оправят изненадващо добре с намирането на връзки сред признаците, а роботиката има все по-голямо приложение в хирургията - само че въпреки всичко комплексното взимане на решения, емпатията и ексцентричните подходи към здравните проблеми остават твърдо на " човешка " територия.

AI сигурно обаче ще бъде скъп инструмент в арсенала на лекарите на бъдещето.
 Чат бот на Гугъл към този момент
Чат бот на Гугъл към този момент " работи " като доктор в болница - по какъв начин се оправя?

Med-PaLM 2 има бъдеще тук-там, където има сериозен недостиг на медици



Творец : Да, ChatGPT може да написа стихчета и разкази. Да, DALL-E може да основава картини (както е видно от илюстрацията на този материал). Не, това не значи, че изобретателните специалности са мъртви.

Точно противоположното - все по-ценно ще става творчеството, което е основано от човек и съдържа същинската му страст. AI ще размени единствено " криейтив " дейностите, които в никакъв случай не са били прекомерно изобретателни (като рисуването на илюстрации за публикации в български уебсайт за бизнес вести, например).

Социален служащ : Това е една тежка специалност, която те слага в разнообразни комплицирани обстановки, свързани с физическо и ментално здраве, алкохолизъм, опиати, фамилни нещастия, деца и възрастни хора в риск. Това мъчно може да се заложи в логаритъм.

Майстор : Не е известно OpenAI и Microsoft да са заделяли някой от милиардите за компанията на Сам Алтман особено за основаването на изкуствен интелект, който може да сменя отвесни щрангове, само че е по-вероятно проучванията в тази област да не се употребяват с висок приоритет.

Истината е, че водопроводчици, електротехници, механици и така нататък имат освен характерни познания и умения, само че също така и ги ползват в толкоз разнороден подтекст, че не наподобява по никакъв начин елементарно тяхната работа да се поеме от машини.

Човешки запаси : HR нормално не е измежду най-любимите отдели на останалите чиновници в компанията, само че това не значи да пожелаваме на тези свои сътрудници скорошна безработица благодарение на AI.
 Подборът на фрагменти не е единствено хубави приказки и четене на CV-та
Подборът на фрагменти не е единствено хубави приказки и четене на CV-та

Заплатата би трябвало да се знае през цялото време, счита рекрутърът Бранимира Велева

Професионалистите в областта на човешките запаси могат доста да улеснят и подобрят своята работа посредством изкуствения разсъдък, само че не от него, а от тях се чака да се грижат за атмосферата в компанията, да позволяват спорове и да балансират сред ползите на мениджмънт и чиновници. Тези, които не умеят това, в действителност могат да се опасяват от AI - ChatGPT евентуално написа по-добри честитки за Коледа от тях.

Учител : Това е следващият образец, в който има " писмен знак на специалността " и " дух на специалността ". Да, на доктрина чат ботът може да си " изпее " урока по физика, само че в действителност същинското преподаване изисква метод към всеки възпитаник.

Друга тематика е, че в просветителната ни система като че ли постоянно ще виреят и такива учители, спрямо които и е по-добър вид.

Експерт по киберсигурност : AI е по-наблюдателен от индивида. По-бързо откриха аномалии. По-бързо проучва програмен код. Но, в случай че сте огромна компания, несъмнено не желаете вашите данни да се пазят единствено от него.

Причината - актуалните хакерски атаки са извънредно сложни и нормално разчитат на новаторски или нетрадиционни способи. Изкуственият разсъдък е добър в сюжетите, които познава - не се отличава с гъвкавостта на киберекспертите.

Мениджър на планове : Ако работите като PM, евентуално постоянно ви питат какво тъкмо работите. Това е по този начин, тъй като анализирането и координирането на процесите по подготовката и осъществяването на дадена задача не се вижда елементарно извън - само че това са основни действия. При това - във всички вероятни сфери: от строенето на жилищни блокове до основаването на мобилни приложения.

С AI или без, Project Management Institute предвижда, че международната стопанска система ще се нуждае от 25 млн. нови мениджъри на планове до 2030 година

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР