Ако се вярва на китайските власти - Covid-19 изведнъж престана

...
Ако се вярва на китайските власти - Covid-19 изведнъж престана
Коментари Харесай

Смъртта на 5 популярни китайци освети драмата с Covid-19, прикривана от властта

Ако се има вяра на китайските управляващи - Covid-19 внезапно престана да бъде проблем за страната.

Пропагандата твърди, че епидемията е под надзор и към този момент няма потребност от най-строгите противоепидемични ограничения, поради които жителите на най-големите градове излязоха на протест против Си Дзинпин през декември.

Държавната статистика е отброила единствено 25 смъртни случая от инфекцията, считано от 1 декември 2022 година насам - на фона на над 1,4 милиарда души население.

Реалността обаче демонстрира напълно друга картина, която комунистическото държавно управление не може повече да крие.

Само за 10 дни Китай се сбогува с петима известни персони, чиято гибел слага под голямо подозрение по какъв начин управляващите ръководят здравната рецесия - на фона на западните страни, които към този момент преодоляха пандемията, оповестява Financial Times.

На 25 декември 2022 година умира Тан Уейгуо - 66-годишният създател на компанията Shanghai Kehua Bio-Engineering, един от водещите производители на консумативи за здравна диагностика и клинични проби в Китай. Причината за гибелта му се оказва Covid-19 и съпътстващо заболяване.

Усложнения, свързани с Covid, са и повода за гибелта на актрисата и оперна певица Чу Ланлан на 20 декември. Тя става известна с осъществяването си по време на церемонията по разкриване на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година

Чу Ланлан умира едвам на 39-годишна възраст, а единствено месец по-рано взе участие в концерт, на който е във очевидно положително здраве.

87-годишната Дзяо Кинг, която е известна някогашна танцьорка и член на Комунистическата партия, почива от Covid-19 на Коледа.

Зам.-деканът на Научно-техническия университет на провинция Вътрешна Монголия Уан Тао (52 г.) също става жертва на инфекцията на 30 декември, а на 2 януари 2023 година умира и философът и някогашен академични учител Ху Фумин (87 г.) - създател на фамозна сериозна публикация с апел за промени след интервала на ръководство на Мао Дзедун.

В края на декември 2022 година Китай реши да брои по нов способ смъртните случаи от Covid-19, като към този момент брои единствено пациентите, умряли с белодробна непълнота и пневмония, само че не и хората с други болести, които са се влошили съдбовно след зараза със SARS-Cov2.

Това докара до голям брой рецензии към Пекин за това, че прикрива същинската здравна рецесия. В обществените мрежи се появяват известия за умрелите хора, които разкриват по-сериозния проблем.

Студенти от няколко университета в Пекин и други научни институции даже вършат база с данни за скорошните смъртни случаи измежду някогашни техни преподаватели. Най-малко 16 души от работещите във водещи институти са си отишли в последните седмици.

Междувременно, на 23 декември Китайската академия по инженерство изтрива съболезнователните си послания в обществените мрежи във връзка гибелта на петима умряли свои сътрудници.

Истинската картина на провалите от Covid-19 в Китай може да се ревизира най-ясно през статистиката за изключителната смъртност, която се пресмята с известно закъснение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР