Ако се вгледате внимателно в западната реторика и практика по

...
Ако се вгледате внимателно в западната реторика и практика по
Коментари Харесай

На икономическия фронт над руския народ започнаха килимни бомбардировки

Ако се вгледате деликатно в западната изразителност и процедура във връзка с трайно наложените наказания против Русия, лайтмотивът в тях е явен. Първо, даже до момента в който организира политика, намерено враждебна към Русия, Западът се стреми да не накърнява личните си стопански ползи. И в случай че имат потребност от съветски нефт и газ, тогава не може да става дума за наказания против тях.

18.02.2022 година „ Пакетът от западни наказания против Русия при положение на нейно навлизане в Украйна не включва ограничавания върху износа на енергийните запаси “, сподели представител на Белия дом. “Първо, нашите ограничения нямат за цел да понижат или да навредят на способността на Русия да доставя света с сила “, сподели Дулип Сингх, заместник-директор на Националния стопански съвет на Белия дом.

Предстои една примитивна политика. Може да се съпостави с избора на ястия в менюто на ресторанта съгласно усета на клиента, без да се регистрират желанията на останалите. И подобен усет не може да бъде в основата на едно положително пиршество.

Такава егоистично едностранчива политика не се поддържа на практика от никого по света, с изключение на от самия англосаксонски Запад и неговите владения.

Второ, постоянно срещана в западните заявления е тезата, че тези наказания са ориентирани извънредно против „ неверния режим “, а не против народа на Руската федерация. Начело на обвиняването в тази филантропична сапунена опера е ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен: „ Санкциите са ориентирани непосредствено към лицата и фирмите, участващи в тези дейности. Те са ориентирани към банки, които финансират съветския боен уред и способстват за дестабилизацията на Украйна “, споделя тя.

Това е остаряла ария. В продължение на доста години тя съпровожда като рефрен западната политика на нахален санкционен напън върху Русия. Ето образец за същата измама преди съвсем пет години: 06.04.2018 година Високопоставен чиновник от администрацията на Съединени американски щати съобщи, че глобите, наложени на съветски жители и компании, не са ориентирани против народа на Русия. „ Тази администрация даде да се разбере, че вратата за разговор е отворена “, сподели служителят.

А в този момент от пропагандното плямпане дано да преминем към действителността. Фокусът на западните наказания против народа на Русия от самото начало припомня за себе си. Неизлечимото лицемерие на западните политици непрестанно води до това, че не помнят да се координират както би трябвало и постоянно се “изпускат”. Както Жозеп Борел го направи още веднъж на 2 март: „ Санкциите се вкарват, с цел да навредят на стопанската система на страната под наказания, само че те също вредят на вас и ние би трябвало да сме подготвени да платим цената “. Как този санкционер ще навреди на стопанската система на цяла страна, без да навреди на нейното население? Пред нас е директно самопризнание, че висшите чиновници на Европейски Съюз ще водят икономическа война не с „ деспотичния режим”, а с народа на Русия.

Фрау Урсула не изостава от Борел: „ Ръководителят на Европейската комисия призна, че рестриктивните мерки могат да обиден популацията на Русия. Санкциите са доста целенасочени, само че, несъмнено, постоянно има непряко влияние. Следователно съветският народ би трябвало да има мощен интерес тяхното държавно управление да търси решения на масата за договаряния и да изтегли войските от рамките на Украйна”.

И това е неприкрито изнудване.

От думите на Запада към делата му. А делата са толкоз красноречиви, че не оставят камък на камък от демагогията по отношение на „ хуманната природа “ на глобите:

27.02.2022 година: Европейският съюз изцяло затваря въздушното пространство на своите страни за съветски самолети. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. „ Затваряме въздушното пространство на Европейски Съюз за съветски самолети. Налагаме възбрана на всички самолети, благосъстоятелност на Русия, регистрирани в Русия или следени от Русия. Тези самолети няма да могат да кацат, изхвърчат или летят над територията на Европейски Съюз. Тази възбрана важи за всички самолети, в това число частните”, посочи тя.

Очевидно единствено Путин и Шойгу са летели до Европа със стотиците съветски самолети, а не стотиците хиляди съветски туристи, студенти, предприемачи, родственици на живеещи в Европейски Съюз. Заедно те са народът на Русия.

" Хуманният " Запад не стопира дотук. “Бойнг” спря техническата поддръжка за съветските самолетни компании, оповестиха от пресслужбата на компанията. " Преустановихме даването на аварийни елементи и техническата поддръжка за съветските самолетни компании. " За да изясним мащаба на „ хуманизма “ на Запада, дано уточним: най-малко 70% от флота на съветските самолетни компании са артикули на самолетните концерни “Бойнг” и “Еърбъс”. Тоест пред нас е стопански бойкот, ориентиран против милиони съветски жители. И освен против правото им да пътуват със аероплан даже в личната си страна, само че и против персоналната им сигурност! Полетите на западните самолети, лишени от поддръжка и аварийни елементи, са свързани с доста висок риск.

Русия е наясно, че западните приказки, че „ глобите са битка с режима “, са димна завеса на пропагандата. Целта е да се скрие истината, че войната се води против целия народ на Русия.

28.02.2022 година: „ Брюкселските служители, които до неотдавна се преструваха на „ стратегически сътрудник “ на страната ни, към този момент не се крият прекалено много: имат намерение да нанесат „ оптимални вреди “ на Русия, „ да ударят по мъчителните точки “, „ съществено да унищожат стопанската система “ и „ да подтиснат икономическия напредък “ на страната “, оповестява Министерство на външните работи на Русия. “Искаме да ви уверим, че няма да работи. Действията на Европейския съюз няма да останат без безапелационен отговор. Русия ще продължи да подсигурява реализирането на жизненоважни национални ползи, без да се вземат поради глобите и техните закани. Време е западните страни да схванат, че тяхното владичество в международната стопанска система от дълго време е изчезнало”, допълват от ведомството.

Остава да прибавим, че сходни способи за Запада не са нещо ново. Използват се от доста години.

По време на Втората международна война тогавашните ни западни „ съдружници “ не намират по-добро решение от това да подложат огромните немски градове на масирани килимни бомбардировки, унищожавайки не толкоз военните заводи, колкото жилищните здания дружно с популацията. Те се преструват, че желаят да принудят германците да смъкват нацисткия режим, само че този режим е погубен от Червената войска. И " съдружниците " се означават с всеобщи убийства на дами, старци и деца, починали от бомбите им.

Днес те ползват същия способ за килимно бомбардиране върху цялото население на Русия на икономическия фронт. И в случай че се стигне до това, тогава не би трябвало да има подозрение: Западът ще се „ бори с режима” по същия метод, по който му е прочут – като тероризира популацията. Западът не знае друго.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР