Ако се въведе социална кошница за най-уязвимите граждани, ще стане

...
Ако се въведе социална кошница за най-уязвимите граждани, ще стане
Коментари Харесай

Муравей Радев: Ако искаме по-ниски цени, държавата трябва да разчисти пътя пред конкуренцията

Ако се вкара обществена кошница за най-уязвимите жители, ще стане доста огромна пакост, тъй като ще се ликвидира конкуренцията. Ако създателите на предлагането в действителност желаят да оказват помощ, им подсещам, че пътят към пъкъла е застлан с положителни планове. Намаляването на цените с 5% събаря бюджета,а страната изпада в рецесия. Това предвижда някогашният финансов министър Муравей Радев в ефира на БТВ.

„ Предложението на министър Порожанов за това огромните вериги да работят без облага е нереално. Печалбата става ясна в края на годината. Тези 30 ст., за които се приказва, са разноските на търговеца, която става ясна в края на годината. Каракачанов желае да фиксира облагата. Не е това методът, няма да реализира нищо. В стопанската активност има най-малко 300 метода да раздуеш разноските и да смачкаш облагата. Никога, когато страната е правила сходни опити, не е свършвало добре “, предизвести той. Радев напомни, по времето на Виденов, когато цените са били закрепени и това е довело до огромната рецесия.

Според него по-добре би било, страната да разчисти пътя пред конкуренцията. „ Има ли жестока конкуренция цените заспиват и не шават “, акцентира специалистът.

„ На борсата е пулсът на цените на храните. Цените могат да се усилят при други условия, само че не и поради повишението на цените на природния газ. На стоковия пазар конкуренцията е жестока и не може да се увеличи, в случай че няма картел “, сподели Муравей Радев.

По думите на някогашния финансов министър единственият метод българите да обеднеят е, в случай че са мързеливи, в случай че чакат на обществени помощи или са безработни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР