Ако се въведе сертификат за посетителите на обществени места, ще

...
Ако се въведе сертификат за посетителите на обществени места, ще
Коментари Харесай

Проф. Витанов с черен сценарий: Иде втори пик и висока смъртност

Ако се вкара документ за посетителите на публични места, ще се укроти пандемията. Има 25% от хората, които чуват и се пазят, 25% считат, че вирус няма и 50%, които стартират да чуват. Нов локдаун не се задава, защото повишаването на случаите е гладко. Това съобщи математикът от Българска академия на науките и някогашния НОЩ проф. Николай Витанов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Продължаваме обстановката, в която София и Пловдив не са в най-рисковата зона. Това значи, че висим над пропастта, само че не падаме. Искам да похваля хората на първа линия, които добре си правят работата и растежът е Плавен “, уточни той.

„ Вторият пик на COVID-19 ще е през октомври месец. Той следва. Ще го усетим напълно скоро “, предвижда проф. Витанов.

„ Статистиката се базира на записаните случаи. Реалните случаи със признаци са с 1/3 по-високи. За да разберем какъв брой са хората, които са е срещнали с вируса, би трябвало да умножим цифрите по 4. Математикът пресметна, че нямаме групов имунитет. По-лошото е, че в случай че имунизираме с тези темпове, които са в този момент, групов имунитет няма да имаме в никакъв случай “, сподели математикът от Българска академия на науките.

„ Децата и младежите до 19 година са мощно наранени и би трябвало да е пазят. За тях не е безвредно “, предизвести проф. Витанов.

„ Щом вълната се надига и смъртността ще пораства “, счита той. Математикът предвижда черен сюжет за идващите три седмици и половина, защото цифрите, които в този момент се изнасят са на база на заболеваемостта преди три седмици и половина.

„ Вирусът става по-заразен, само че силата на провалите, които нанася са по-малки. Ще се оправим с вируса тогава, когато има медикаменти, които му въздействат или го смажем с задоволително имунизации “, разкри още проф. Николай Витанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР