Ако се върнем в стария модел – да, демографската криза

...
Ако се върнем в стария модел – да, демографската криза
Коментари Харесай

НА ЖИВО – Кирил Петков: Ако се върнем в стария модел – да, демографската криза ще продължава да е проблем

Ако се върнем в остарелия модел – да, демографската рецесия ще продължава да е проблем. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Още гледайте във видеото на SafeNews:

Ние почваме да демонстрираме данни.

Това е коефициентът на плодовитост, който мери раждаемостта. По време на ГЕРБ раждаемостта е доста ниска. ГЕРБ свършва да ръководи и тя скача нагоре. Защо? Защото има безвъзмездни детски градини, тъй като приходите се качиха, тъй като хората видяха сигурност, тъй като минималната работна заплата се качи. Тази статистика демонстрира, че в случай че се върнем в остарелия модел – да, демографската рецесия ще продължава да е проблем. Ако продължим с новия модел, където има обществена политика, стопански напредък и демографията ще бъде решена. Това е от Национален статистически институт. Втора истина, за която желая да споделя, тук дори господин Пеевски през днешния ден беше по-честен, той сподели, че колкото и гласове да имат, ще си приказват. Докато Борисов сподели, че няма да си приказват. Време е да не се срамят. Тук не е въпросът на говорене. По тематиката за истината – не може да казваш: аз не знаех какво написа в Конституцията. Стига толкоз. Време е хората да си помета отговорността “, сподели още Кирил Петков.

„ Просто се спекулира и ми се желае малко по-коректно да действаме “, съобщи Христо Иванов. „ Ние предложихме модел, в който постоянното държавно управление продължава да работи като служебно.Нека да спрем с тези спекулации. Няма нито един политически мотив за какво България беше пратена на избори. Ние не сме спирали да приказваме с никой. Това е главно правила при нас Въпросът е защо приказваме. “

„ Два обстоятелството желая да ви кажа. Миналата година, август месец, внезапно министърът на вътрешните работи смени 17-18 шефа в навечерието на локалните избори “, разяснява Атанас Атанасов, призовавайки Димитър Главчев да не предлага в състава на държавното управление настоящия вътрешен министър Калин Стоянов. „ Нямаме му доверие. Важно е политическите сили, които вземат участие в изборите, да имат доверие на министрите. Най-важното министерство, което има съществена роля за обезпечаването на реда и сигурността по време на изборите, е Министерство на вътрешните работи “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР