Ако се върнем само година назад, то ще си спомним

...
Ако се върнем само година назад, то ще си спомним
Коментари Харесай

Финалист от Шлема: Надал никога не е бил толкова неуверен; психиката го предава

Ако се върнем единствено година обратно, то ще си спомним за страхотния старт на Рафаел Надал през 2022-ра, когато Рафа завоюва купите на Аустрелиън Оупън и Акапулко. Впоследствие обаче Тейлър Фриц прекъсна серията му от 20 следващи победи, надигравайки го на финала в Индиън Уелс, а Матадора трябваше да отсъства от корта сред 4-6 седмици, защото беше получил фрактура на реброто.

За следващ път обаче Надал потвърди, че в никакъв случай не би трябвало да бъде отписван и се завърна триумфално на Ролан Гарос, където завоюва своята рекордна 22-ра купа от Шлема. За страдание, то Рафа получи нова контузия в четвъртфиналите на Уимбълдън, откакто раздра коремен мускул и се отдръпна от шампионата. Оттогава испанецът не е същият състезател и приключи по разочароващ метод миналогодишната си акция, отпадайки още в групите на финалния Мастърс, а този сезон нещата наподобяват даже още по-тревожни, тъй като манакорецът беше спрян още във втория кръг на Откритото състезание на Австралия и като че ли към този момент наподобява, че е изчерпал физическия си ресурс да се бори за огромните титли.

Все отново през времето сме научени, че в никакъв случай не би трябвало да отписваме Рафаел Надал и неговият сътрудник Орасио Себаос е на мнението, че проблемите на Рафа са по-скоро психически, в сравнение с физически:

" Ако това е краят за Надал, то ще е, тъй като неговата душeвност го предава, а не дадена контузия. Никога не съм виждал Рафа толкоз нерешителен на корта, колкото през последните месеци. Ясно е, че това ненапълно се дължи на събитието, че той усеща по какъв начин не може изцяло да разчита на тялото си, само че в предишното ни е изненадвал десетки пъти и е показвал най-хубавия си тенис, когато е изглеждало невероятно да го стори. Надал губи повече от нормално и това го наранява. Възрастта също е сериозен фактор и възобновяване става все по-трудно, само че имам вяра, че един мощен клей сезон ще го върне назад в релси и още веднъж ще можем да забележим най-хубавото от него, въпреки и евентуално за последно " - предвижда някогашният повторен финалист от Шлема на двойки.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР